Lietuvas Alītas rajonā 32 nelegālie migranti aizbēguši no nometnes bijušajā skolā (5)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas Alītas rajonā piektdien 32 nelegālie migranti aizbēguši no izmitināšanas vietas bijušajā skolā, piektdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Divi no viņiem atrasti un nogādāti atpakaļ. Pārējo meklēšana turpinās, tajā iesaistīts robežsardzes helikopters un 12 policijas ekipāžas.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Alītas apriņķa policijas pārstāve Kristīna Janulevičūte, policija izsaukta uz migrantu izmitināšanas vietu, lūdzot pārskaitīt iemītniekus. Aizdomas, ka no 170 migrantiem kādas daļas trūkst, apstiprinājušās.

Alītas rajona mērs Aļģirds Vrubļausks Lietuvas sabiedriskajai televīzijai sacījis, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju migranti izkļuvuši no teritorijas, parokoties zem žoga.

"Tas, protams, satrauc. Acīmredzot, visiem bija zudusi modrība, pēdējā laikā viņi izturējās ļoti mierīgi un īpašas pretenzijas arī neizvirzīja - likās, ka samierinājušies, bet acīmredzot izstrādājuši šādu plānu, parūpējušies par loģistiku, un tagad grūti pateikt, kur viņi atrodas. Ja iet kājām, tālu netiks, bet ja ar kaut kādu transportu, tad varbūt jau nonākuši Polijā vai pat Vācijā," viņš spriedis.

Par migrantu izmitināšanas vietas apsardzību atbildīgs Lietuvas Sabiedrības drošības dienests, norādījusi Janulevičūte.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu