Salaspils memoriāla granīta postamenta remonts izmaksās 19 000 eiro (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Salaspils memoriāls.
Salaspils memoriāls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Salaspils memoriāla granīta postamenta remonts izmaksās 19 000 eiro, aģentūra LETA uzzināja Salaspils domē.

Finansējums piešķirts no Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes Kultūras pieminekļu konservācijas un restaurācijas programmas.

Remontdarbus veiks darbus veiks SIA "Pilsakmens".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija firma "Pilsakmens" reģistrēta 2011.gadā un tā pieder privātpersonai Rihardam Mateisonam.

Uzņēmuma apgrozījumus 2020.gadā sarucis vairāk nekā uz pusi, salīdzinot ar 2019.gadu un bijis 539 052 eiro.

Savukārt uzņēmuma peļņa pērn sasniegusi 45 793 eiro.

Jau ziņots, ka Salaspils memoriāla svinīgo ceremoniju laukumā veiks granīta postamenta remontu. Tā laikā apmēram divus mēnešus piekļūšana postamentam būs apgrūtināta.

Pašvaldība norāda, ka 2020.gada novembrī un decembrī veiktajā postamenta tehniskajā apsekošanā ir konstatēts, ka tā virsmā, apdares plāksnēs un atsevišķos konstruktīvajos elementos ir būtiski bojājumi. Lai stāvokli uzlabotu, darbu ietvaros plānots veikt konstrukciju veidojošo granīta apdares plākšņu stiprināšanu, kā arī atjaunot vietām izdrupušās šuves starp plāksnēm pilnā apjomā - visās postamenta fasāžu plaknēs.

Salaspils memoriāls atrodas vietā, kur no 1941. līdz 1944.gadam pastāvēja nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas režīma izveidotā Salaspils nometne.

Salaspils memoriāls ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Memoriālais ansamblis ir atklāts 1967.gadā un ir saglabājis oriģinālo arhitektonisko un māksliniecisko risinājumu, materiālu un virsmas faktūru.

Salaspils memoriālais ansamblis ir iekļauts arī 2008.gadā izveidotajā Latvijas Kultūras kanonā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu