Degvielas cisternas sprādzienā Libānā gājuši bojā 22 un ievainoti gandrīz 80 cilvēki (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Uzsprāgstot degvielas cistrenai Libānas ziemeļos, naktī uz svētdienu gājuši bojā vismaz 22 cilvēki un ievainoti gandrīz 80, pavēstījusi Libānas Sarkanā Krusta organizācija.

Kā tikmēr paziņojusi Libānas armija, eksplodējusi cisterna, ko tā konfiscējusi, lai izdalītu iedzīvotājiem degvielu.

Armija sestdien sāka reidu degvielas uzpildes stacijās, lai neļautu piegādātājiem veidot degvielas uzkrājumus, reaģējot uz Libānas Centrālās bankas vadītāja paziņojumu, ka tiks atceltas subsīdijas degvielai. Norādīts, ka cietušo vidū ir arī karavīri.

"Naktī mums paziņoja, ka armija dala benzīnu, un cilvēki pulcējās, lai tieši no cisternas to iepildītu kannās," ziņu aģentūrai aģentūrai AFP pastāstījusi kāda cietušā māsa. Pēc aculiecinieku teiktā, kāds nometis uz grīdas šķiltavas, vēl citi stāstījuši, ka pirms sprādziena atskanējuši šāvieni, ko, iespējams, raidījis degvielas īpašnieks.

Sprādziens noticis vienā no nabadzīgākajiem Libānas rajoniem, netālu no Sīrijas robežas. Lielais cietušo skaits radījis pārslodzi slimnīcām, kuras jau tā cīnās ar ekonomiskās krīzes un degvielas trūkuma radītajām grūtībām, kuru dēļ bieži traucēta arī elektroenerģijas padeve. Dažas slimnīcas jau paziņojušas, ka tām trūkst ekipējuma tik nopietnu apdegumu ārstēšanai.

Libānas veselības ministrs Hamads Hasans intervijā telekanālam "Al Jadeed" aicinājis "brālīgās valstis pieņemt ārstēšanā dažus vissmagāk cietušos". Pēc viņa teiktā, 14 cilvēki guvuši nopietnus apdegumus, septiņiem no viņiem apdeguši 70-80% ķermeņa virsmas.

Varasiestādes sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu