Paziņo spriedumu Navaļnija preses sekretāres Jarmišas "sanitārajā lietā" (6)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.
Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša. Foto: REUTERS/Alexey Malgavko/File Photo

Tiesa Maskavā piespriedusi Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija preses sekretārei Kirai Jarmišai brīvības ierobežošanu uz pusotru gadu, vienlaicīgi atceļot mājas arestu līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim, vēsta raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu dienests.

Viņa apsūdzēta epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanā, 23.janvārī Maskavā rīkojot protesta akciju.

Prokuratūra prasīja Jarmišai piespiest brīvības ierobežošanu uz diviem gadiem, kā arī līdz soda izpildes laikam atstāt spēkā mājas arestu.

Jarmiša kļuvusi par ceturto notiesāto tā dēvētajā sanitārajā lietā. Navaļnija brālim Oļegam 6.augustā tika piespriesta brīvības atņemšana uz vienu gadu, savukārt Navaļnija sabiedrotajam Nikolajam Ļaskinam - brīvības ierobežošana uz gadu. 3.augustā brīvības ierobežošana uz pusotru gadu tika piespriesta Ļubovai Soboļai.

Medijos izskanējušas ziņas, ka Soboļa pametusi Krieviju, izmantojot apstākli, ka preventīvā aizturēšana netika pagarināta, bet spriedums par brīvības ierobežošanu vēl nebija stājies spēkā.

Kopumā "sanitārajā lietā" apsūdzības izvirzītas desmit cilvēkiem, kuri savos sociālo tīklu kontos esot aicinājuši uz nesankcionētām demonstrācijām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu