Latvija varētu tikt iekļauta 2024.gada WRC kalendārā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Red Bull Content Pool

Starptautisku autosporta sacensību rīkotājs RA Events saņēmis vēstuli no FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotāja WRC Promoter, kurā pausts ilgtermiņa sadarbības piedāvājums ar mērķi 2024. gadā Latvijā sarīkot WRC posmu.

RA Events sācis sarunas ar Latvijas valdību un nozares ministrijām, Latvijas reģionu pilsētām un novadiem, kā arī sadarbības partneriem, lai kopīgi izvērtētu ieguvumus, ko sniegtu WRC posma uzņemšana Latvijā, kā arī lemtu par tehniskām un finansiālām iespējām sarīkot sacensības.

Jau iepriekš ziņots, ka 2021. gada izskaņā notiks FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) rīkotāja maiņa, šos pienākumus pārņemot esošajam FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) organizatoram WRC Promoter. Lai noskaidrotu Latvijas posma statusu jaunā rīkotāja plānā, RA Events sāka sarunas ar WRC Promoter par Rally Liepāja turpmāku iekļaušanu ERC kalendārā, kā arī tika skatīta rallija turpmākā attīstība, izvērtējot iespēju Latvijā sarīkot vienu no WRC posmiem.

Foto: Red Bull Content Pool

Šo pārrunu rezultātā RA Events saņēma oficiālu WRC Promoter vēstuli, kurā izteikts ilgtermiņa sadarbības piedāvājums turpmākos trīs gadus Latvijā sarīkot starptautiskas nozīmes autorallijus – RA Events uzticot 2022. un 2023. gadā ERC posma sarīkošanu, bet 2024. gada sezonā Latviju iekļaujot WRC kalendārā. Vienlaikus WRC Promoter arī norādījis jomas un veicamos priekšdarbus, kurus nepieciešams izpildīt, lai turpinātu detalizētākas sarunas un noslēgtu ilgtermiņa vienošanos, kas oficiāli apstiprinātu Latvijas iekļaušanu gan Eiropas, gan pasaules rallija čempionāta kalendārā.

“Man ir liels pagodinājums, ka jaunais čempionāta rīkotājs – WRC Promoter – organizācija, kas ir paveikusi ļoti daudz, lai veicinātu pasaules rallija čempionāta izaugsmi, – ir novērtējusi mūsu līdzšinējo darbu, atzinīgi izsakoties par mūsu sarīkoto sacensību kvalitāti! Šāda uzticēšanās un ilgtermiņa sadarbības piedāvājuma izteikšana mūsu sadarbības pirmsākumā ir augsts novērtējums mūsu iepriekš paveiktajam darbam.

Foto: Red Bull Content Pool

Esam jauna un vēl nebijuša ceļa sākumā. Lai gan šobrīd mums izteikts piedāvājums, ar rūpīgu un mērķtiecīgu darbu mēs varam panākt, ka Latvija tiek oficiāli uzņemta FIA pasaules rallija čempionāta saimē. Bet, lai tā notiktu, mums visiem kopā būs jāveic ļoti garš un ārkārtīgi sarežģīts sagatavošanās posms – tajā būs jāatrod jauni risinājumi un jaunas sadarbības formas, kas ļautu sarīkot tik plašas un vērienīgas sacensības kā FIA pasaules rallija čempionāta posms. Tas nozīmē, ka sacensību sarīkošanā būs nepieciešams palielināt valsts un pašvaldību un to pārvaldīto institūciju iesaisti un atbildību. Arī esošajiem rallija dienestiem būs jāveic būtiska restrukturizācija, lai spētu parūpēties par drošu un veiksmīgu sacensību sarīkošanu.

Un tomēr, jau vairāk nekā desmit gadus Latvijā rīkojot starptautiskas nozīmes autosporta sacensības, esmu pārliecināts, ka mūsu sporta sabiedrība ir gatava spert šādu nozīmīgu soli un uzņemties šo izaicinājumu pilno procesu, lai, plānveidīgi un mērķtiecīgi strādājot, Latvija 2024. gadā spētu sarīkot nevainojamu WRC posmu,” - tā RA Events direktors Raimonds Strokšs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu