Pagrieziens ar gleznainu skatu, kur sasistas jau piecas Teslas (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Model X pēc avārijas
Tesla Model X pēc avārijas Foto: Reddit/BBFLG

Tesla Motors produkcija tiek uzskatīta par vienu no vistālāk progresējušajām autonomās braukšanas jomā. Nenoliedzami atzinības cienīgs sasniegums, tomēr daudzos autobraucējos šis fakts, kā arī Tesla automobiļos uzstādītās braukšanas atbalsta sistēmas nosaukums Autopilot, rada mānīgu drošības sajūtu un pamudina uz riskantu rīcību. 

Tīmeklī regulāri nonāk video no visas pasaules ar liecībām, kā autobraucēji met izaicinājumu elektronikai, pārsēžoties pasažiera sēdeklī vai pat izkāpjot no braucoša Tesla automobiļa. Ir, protams, gadījumi, kad autopilots nostrādā kā glābējs, kā tas bija gadījumā ar aizmigušu dzērājšoferi Norvēģijā, bet nav mazums tādu situāciju, kurās mašīnas šoferis par uzticēšanos Autopilot sistēmai samaksā ar avāriju. 

To lieliski zina kāds Tesla Model X īpašnieks, kurš Josemitu nacionālajā parkā Kalifornijas štatā, ASV, piedzīvoja sāpīgu avāriju faktiski uz līdzenas vietas. Kā sociālajā vietnē Reddit stāsta lietotājs ar segvārdu BBFLG, viņš braucis pa ceļu ar divām joslām vienā virzienā un kritisko brīdi piedzīvojis vietā, kur viena josla turpinās taisni, bet otra nogriežas pa kreisi. Viņš vēlējies braukt pa kreisi, taču Autopilots spītīgi turējies pie uzņemtā kursa un nav ļāvies trajektorijas maiņai līdz pat brīdim, kad Tesla uzdūrās klints bluķim brauktuves malā.

Foto: maps.google.com

BBFLG apgalvo, ka viņš bijis pie stūres ar rokām uz stūres, taču Model X nav klausījis. Kad auto uzbraucis uz grants seguma, vairs jau nav bijis iespējams izvairīties no sadursmes. Reddit lietotājs apgalvo, ka dažādos veidos centies sazināties ar Tesla par šo negadījumu un vēlas, lai viņam atlīdzina izdevumus par mašīnas evakuāciju un transportēšanu mājās, kā arī veic elektriskā krosovera remontu.

Tesla pagaidām klusējot, lai gan, protams, ir cerība, ka uzņēmums vismaz veiks uzlabojumus autopilota programmatūrā. Jo īpaši tāpēc, ka šajā vietā avārijas notikušas arī iepriekš. BBFLG raksta, ka dabas parka uzraugi jeb reindžeri viņam stāstījuši par trim senākiem incidentiem, savukārt garāmbraucēji, kas piestājuši aprunāties, apgalvojuši, ka brauktuves sadalīšanās vietā arī viņu automobiļi sagādā raizes. Evakuators, kas ieradās savākt sasisto zilo Model X, savukārt pastāstījis vēl par vienu avāriju, kas šeit notikusi vien iepriekšējā nedēļā. Arī tad cieta Tesla automobilis, sedans Model S. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu