Vai šāda būs Vanšu tilta nākotne? (95)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Vanšu tilts ir tikai viens no četriem tiltiem Rīgā, pa kuru ar auto vai velosipēdu iespējams nokļūt no Pārdaugavas centrā vai pretējā virzienā. Tomēr to tuvākajā nākotnē gaida satiksmes organizācijas pārmaiņas. Tas, kādas tās būs, ir atkarīgs no iedzīvotāju plūsmas analīzes un arī pašu iedzīvotāju iesaistīšanās, daloties ar saviem priekšlikumiem un pretenzijām.

Tīmeklī ļoti īsā laikā plašu publicitāti guvis attēls, kurā it kā redzamas plānotās satiksmes organizācijas pārmaiņas uz Vanšu tilta. Saskaņā ar tām turpmāk uz braucamās daļas būs tikai viena josla automašīnām, bet otra tiks atvēlēta sabiedriskajam transportam. 

Ņemot vērā, ka sastrēgumi uz Vanšu tilta ir regulāra parādība, sašutums, ko radīja šis attēls, nav pārsteigums. Tomēr jāteic, ka Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD) nekas vēl nav izlemts un vēl vismaz pāris gadus uz tilta nekas nemainīsies. Un tad, kad pienāks laiks pārmaiņām, tās būs balstītas uz aktuālo transporta plūsmu analīzi, sola departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

TV3 raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots tikmēr piebilst, ka būtībā uz Vanšu tilta jebkādas izmaiņas tiks veiktas pārdomātāk nekā A.Čaka ielā, kur eksperiments tika sākts pirms datu apkopošanas un analīzes. 

Lai kā, Vanšu tilta gadījumā projektētājam tiks dots uzdevums veikt plūsmu analīzi, kāda tā varētu būt ilgtermiņā, un atbilstoši tai piedāvāt nākotnes risinājumus uz Vanšu tilta. Tikai tad sāksies tilta pārveide, kas kā vienu opciju paredz arī iespēju paplašināt gājēju zonu, jo tilta konstrukcija to pieļauj.

Kādas vēl ir apsvēršanas vērtas iespējas uzlabot rīdzinieku pārvietošanos starp Daugavas krastiem, skaties Zebras sižetā.

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu