Policija Austrālijā bargi soda sirmgalvi, kurš būtiski pārsniedza atļauto ātrumu (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz ceļa apturēts ātrumpārkāpēja Subaru Impreza WRX
Uz ceļa apturēts ātrumpārkāpēja Subaru Impreza WRX Foto: Dienvidaustrālijas policija

Ceļu policistiem Austrālijā gadījies neparasts ķēriens - kāds 80 gadus vecs benzīngalva, kurš savā Subaru Impreza WRX pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par 82 kilometriem stundā. Kunga vecums, protams, ir cienījams, tomēr tas neatturēja Austrālijas ceļu policistus no lēmuma rīkoties radikāli un viņam par pārkāpumu atņemt tiesības, kā arī piespriest prāvu naudas sodu. 

Ātri braucošo pirmās paaudzes Subaru Impreza WRX Dienvidaustrālijas policija apturēja netālu no štata galvaspilsētas Adelaidas, kad tas uz salīdzinoši nomaļa ceļa traucās gandrīz divas reizes ātrāk nekā atļauts.

Policijas radars fiksēja brīdi, kad baltais sedans lidoja ar 182 kilometriem stundā, kaut arī atļauti ir tikai 100 km/h. Kad patruļas ekipāža to apturēja, policistiem par pārsteigumu pie stūres nesēdēja vis kāds jauns tikko tiesības ieguvis karstgalvis, bet gan 80 gadus vecs kungs. 

Pensionārs apzinājās, ka izdarījis pārkāpumu, taču skaidroja, ka steidzies uz darīšanām netālu esošajā Almas pilsētiņā. Policistus šis skaidrojums neapmierināja, un viņi Subaru vadītājam atņēma tiesības uz sešiem mēnešiem, kā arī piesprieda 1814 Austrālijas dolāru jeb 1100 eiro soda naudu. 

Dienvidaustrālijas policija norāda, ka patruļas turpināsies un likuma sargi būs bargi pret visiem pārkāpējiem, jo pēdējā laikā atkal aug uz štata ceļiem bojā gājušo cilvēku skaits. Kā vēsta ABC News, uz štata ceļiem šogad nāvējošas traumas guvuši jau 64 cilvēki, kamēr pērn identiskā periodā - 57.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu