Bauskas novadā atklātas nelegālā alkohola un cigarešu tirdzniecības vietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Valsts policija

Augustā policisti, veicot profilaktiska rakstura pārbaudes akcizēto preču nelikumīgas aprites jomā, divās tirdzniecības vietās Bauskas novadā izņēma 9960 cigaretes un 48,5 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku,  informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Trešdien, 11.augustā, Bauskas novada Rundāles pagastā likumsargi konstatēja, ka 1947.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nav bijis sodīts, nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju un tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros nelegālo preču tirdzniecības vietā tika izņemtas 1540 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī 13 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku.

Savukārt pēc nedēļas, 18.augustā, veicot izmeklēšanas darbības iepriekš sāktā kriminālprocesā, tika aizturēts 1969.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk nav bijis sodīts, par akcizēto preču nelikumīgu apriti. Sankcionētas kratīšanas laikā minētā vīrieša dzīvesvietā tika izņemtas 8420 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām un 35,5 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku.

Policijā abos gadījumos sākti kriminālprocesi.

Atbilstoši Krimināllikuma 221.6.pantam par nelegāli izgatavotu vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Savukārt 221.1.pantā noteikts, ka par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu