Igaunijā tapušas unikālas dziedošās strūklakas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Lasnamē dienas, kas notiek no 21. līdz 29. augustam, tika atklātas ar unikālu dziedošo strūklaku priekšnesumu Pae parkā. Tā ir lielākā dziedošo strūklaku instalācija, kāda jebkad demonstrēta Igaunijā.

Novada priekšsēdētājs Vladimirs Svets aicināja Tallinas iedzīvotājus uz vērienīgo Lasnamē dienu atklāšanu, kur Pae ezerā varēja baudīt skaistu strūklaku šovu. "Pērn dziedošo strūklaku šovu sabiedrība uztvēra ļoti labi, un tāpēc piebildīšu, ka šodienas risinājums ir gandrīz divreiz lielāks un jaudīgāks, un kaut kas līdzīgs Igaunijā līdz šim vēl nav bijis,” sacīja Vladimirs Svets.

Dziedošo strūklaku šovs Pae ezerā notika divas naktis pēc kārtas: 21. un 22. augustā. Šovs tika demonstrēts līdz pat plkst. 01.00 naktī. Pavadošo dziesmu sarakstā bija labi zināmi dažādu žanru skaņdarbi, un katrs tur varēja atrast kaut ko savai gaumei. Plašā Pae parka teritorija ļāva šovu vērot izkliedēti, ievērojot drošu attālumu no citiem skatītājiem.

Dziedošo strūklaku uzstādīšana ir unikāla un attīstīta Latvijā, un pirmo reizi šādā apjomā tiek demonstrēta Igaunijā. Šim nolūkam Pae ezerā uzstādīja gandrīz 75 metru garu strūklaku rindu, kas sastāv no vairāk nekā 120 atsevišķām strūklakām un vairāk nekā 100 gaismas elementiem. Ūdens straumes paceļas 25 metru augstumā un ar sprauslām rada dažādas formas un kustības.

Lasnamē dienas, kas notiek no 21. līdz 29. augustam, ir daudzpusīgi pilsētas svētki, kas piedāvā telpu mūzikai, mākslai un citiem interesantiem notikumiem pilsētvidē. Visi Lasnamē dienu pasākumi (izņemot laivu nomu) ir bez maksas! Detalizētāka programma ir pieejama vietnē tallinn.ee/lasnamae un Lasnamē rajona administrācijas Facebook lapā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu