Kapitolija grautiņos cietušie policisti sūdz tiesā Trampu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Septiņi ASV Kapitolija policijas virsnieki, kas piedzīvoja janvāra grautiņus Kapitolija ēkā Vašingtonā, iesūdzējuši tiesā bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, vairākus viņa palīgus, kā arī radikālo grupējumu līderus, ziņo izdevums “Axios”.

Policisti savā prasībā Kaptitolija grautiņus raksturojuši kā uzbrukumu, ko izprovocējis un atbalstījis Tramps, viņam pietuvinātas personas un viņu atbalstošie radikāļi, ar mērķi nepieļaut, lai tiktu apstiprināti ASV prezidenta vēlēšanu rezultāti, saskaņā ar kuriem par prezidentu kļuva Džo Baidens.

Policisti, kas grautiņu dienā bija Kapitolijā, tika pakļauti uzbrukumiem – uz viņiem spļauts, viņu virzienā tika raidīta piparu gāze, viņi arī tika pakļauti apvainojumiem, kā rezultātā viņi baidījušies par savu drošību un dzīvību, teikts prasībā.

Prasības iesniedzēji no Trampa un pārējiem atbildētājiem vēlas piedzīt kompensāciju. Kompensācijas apmēru prasītāji ierosinājuši noteikt tiesai.

Šī nav pirmā reize, kad Tramps un viņa līdzgaitnieki tiek sūdzēti tiesā saistībā ar Kapitolija grautiņiem.

Iepriekš Trampu tiesā iesūdzēja divi policisti, kas no viņa pieprasīja 150 000 dolāru kompensāciju.

Kapitolija protestētāju izklīdināšanā piedalījās vairāk nekā 850 Kapitolija un Vašingtonas policijas darbinieku. Aptuveni 140 policisti guva ievainojumus. Vismaz četri policisti pēc pārdzīvotā izdarījuši pašnāvību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu