Lielbritānijas vēstniecībā Kabulā palikuši svarīgi dokumenti ar vietējo darbinieku kontaktinformāciju (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wali Sabawoon/AP/Scanpix

Kabulā diplomātu pamestajā Lielbritānijas vēstniecībā palikuši dokumenti, kas ļauj identificēt tur strādājušos afgāņus un cilvēkus, kas vēstniecībā pieteikušies darbā, vēsta laikraksts "The Times".

Kā apliecināja laikraksta žurnālists Entonijs Loids, kas talibu eskorta pavadīts šonedēļ apmeklējis pamesto vēstniecību rajonu, dokumenti tur mētājušies zemē.

"Tas pavisam noteikti nav gana labi", ka dokumenti tiek pamesti šādi - pieejami visiem, sacīja aizsardzības ministrs Bens Voless.

Premjerministrs Boriss Džonsons "uzdos dažus jautājumus" par to, kas ir noticis, viņš piebilda.

"Mēs noskaidrosim un nokļūsim līdz šīs lietas pamatam," ministrs sacīja radio LBC.

Dokumentos minēti augstāko vēstniecības darbinieku vārdi un dzīvesvietu adreses, citu darbinieku kontaktinformācija, cilvēku, kas pieteikušies par tulkiem, CV un adreses, klāstīja Loids.

Viņš piezvanījis uz dažiem atrastajiem telefona numuriem un konstatējis, ka daži cilvēki Afganistānu pametuši, bet citi joprojām ir valstī. Viņu vidū bijuši trīs darbinieki afgāņi un astoņi viņu ģimenes locekļi, kas iestrēguši līdzās Kabulas lidostas, gaidot iespēju izlidot no valsts.

Kā norādīja valdība, šie cilvēki tomēr atrasti un nogādāti drošībā.

Nekas nav zināms par vismaz divu darba pretendentu likteni, norāda "The Times".

Pārstāvju palātas Ārlietu komiteja pavēstīja, ka veiks izmeklēšanu par to, kāpēc dokumenti pamesti, diplomātiem steigā atstājot vēstniecību.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī Kabula.

Talibu kontrolē vienīgi nav nonākusi Pandžšīras province, kur talibu oponenti izveidojuši pretošanās centru pret radikālo islāmistu režīmu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu