Aktīvisti Polijā mēģinājuši izpostīt robežžogu; aizturēti 13 cilvēki (3)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Polija aizturējusi 13 aktīvistus par mēģinājumu izpostīt žogu, kas līdzās robežai ar Baltkrieviju uzsliets centienos apturēt nelegālo imigrantu iekļūšanu valstī.

Svētdienas vakarā aizturēto cilvēku vidū ir 12 Polijas pilsoņi un viens Nīderlandes pilsonis, pavētīja robežsardze.

Uz Polijas, kā arī Lietuvas un Latvijas robežas ar Baltkrieviju pēdējo mēnešu laikā izveidojusies krīze, jo robežu lielā skaitā nelegāli mēģina šķērsot imigranti, kurus pierobežā nogādājis Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīms, šādi Lukašenko cenšoties atriebties Rietumiem par sankcijām, kas Minskai noteiktas prezidenta vēlēšanu falsifikācijas un opozīcijas protestu brutālās apspiešanas dēļ.

Aktīvistu mēģinājumus izpostīt robežas žogu Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis raksturoja kā "pilnīgi nepieņemamus", norādot, ka pārkāpēji par izdarīto noziegumu saņems sodu pilnā apmērā.

"Uz šādām darbībām mēs reaģēsim ar stingru apņēmību," tviterī svētdien norādīja ministrs.

Minska pamatā Irākas, kā arī Afganistānas un citu valstu pilsoņus sūta pāri robežai Lukašenko režīma izvērstā hibrīdkara ietvaros, lai radītu nestabilitāti Eiropas Savienībā, skaidro rietumvalstis.

Reaģējot uz šīm norisēm, Polija līdzās robežai jau uzslējusi dzeloņdrāšu žogu un paudusi apņēmību uzcelt 2,5 metrus augstu žogu līdzās visai robežai ar Baltkrieviju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu