Prezidents senioriem: Ja jūs gribat dzīvot ilgāk, lūdzu, vakcinējieties (43)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijas laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Egils Levits Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijas laikā Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Ja jūs gribat dzīvot ilgāk, lūdzu, vakcinējieties, šādu aicinājumu senioriem šorīt TV3 izteica Valsts prezidents Egils Levits, komentējot zemo vakcinācijas pret Covid-19 aptveri Latvijas vecākā gadagājuma cilvēku vidū.

Politiķis uzsvēra, ka vakcinācija Latvijā nav un nebūs obligāta, tomēr daļā profesiju ir nepieciešams nodrošināt, lai tajās strādājošie cilvēki neapdraudētu savus klientus ar aplipināšanu ar Covid-19.

Komentējot nesenās protesta akcijas pret vakcinēšanos, Levits atzīmēja, ka cilvēki šādi izteikuši savu viedokli, ko demokrātiskā valstī brīvi var darīt. Pēc Levita vārdiem, viņš un sabiedrības vairākums savukārt šim viedoklim nepiekrīt, jo ir par vakcināciju, kurā redz izeju no Covid-19 pandēmijas.

Levits atzina, ka ne visi valdības lēmumi Covid-19 krīzes pārvarēšanā ir bijuši veiksmīgi, tāpēc daļa ir atcelti vai koriģēti, tomēr prezidents neuzskata, ka tā būtu kāda īpaša Latvijas problēma, jo Covid-19 radītā situācija ir jauna visai pasaulei un visas valdības taustās, meklējot tai risinājumus.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu