Prezidents: Eiropa nedrīkst piekāpties Baltkrievijas radītajam migrantu spiedienam (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valdas Kopustas

Eiropa nedrīkst piekāpties Baltkrievijas radītajam migrantu spiedienam uz austrumu robežu, jo pretējā gadījumā šai plūsmai nebūs gala, šādu viedokli šorīt TV3 pauda Latvijas prezidents Egils Levits.

Levits atkārtoti uzsvēra, ka pret Latviju tiek vērsta hibrīdkara metode, izmantojot migrantus. Pagaidām Latvijas robežsardze ar situāciju veiksmīgi tiek galā, vērtēja politiķis.

Prezidents atzīmēja, ka Latvija šo situāciju skaidro saviem sabiedrotajiem, un viņš uzskata, ka to vidū sāk valdīt arvien lielāka sapratne, ka stāvokļa eskalāciju nedrīkst pieļaut, pretējā gadījumā varam sagaidīt līdzīgus scenārijus citviet uz Eiropas Savienības robežām.

Kā ziņots, Latvijas valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti ap 850 cilvēki. Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti nepilni 400 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kā uzsver Latvijas, Lietuvas un Polijas amatpersonas, migrantu spiedienu uz robežas organizē Baltkrievija, šādi pret mūsu valstīm vēršot hibrīdkara uzbrukumu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu