Konstatē pārkāpumus sabiedrības līdzdalības budžetēšanas konkursā Gulbenē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
nauda
nauda Foto: Edijs Pālens/LETA

Konstatējot pārkāpumus Gulbenes novada sabiedrības līdzdalības budžetēšanas konkursā, anulēti klātienes balsojumi un pagarināts elektroniskā balsojuma termiņš par divām nedēļām, informēja pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Pagājušajā nedēļā norisinājās Gulbenes novada pašvaldības sabiedrības līdzdalības budžetēšanas konkursa vērtēšanas komisijas sēde, kurā tika nolemts anulēt visas klātienē reģistrētās iedzīvotāju balsis, savukārt elektroniski saņemtās tiks saglabātas. Tāpat tika lemts par divām nedēļām pagarināt elektronisko balsošanu par visām 12 projektu idejām, organizējot to no šodienas plkst.12 līdz 20.septembra plkst.12, norādīja Krevica.

Tātad iedzīvotāji, kuri iepriekš balsoja klātienē vai līdz šim vēl nebija atdevuši savu balsi, varēs to izdarīt elektroniski balsošanas vietnē "www.balso.gulbene.lv" atbilstoši autorizācijas noteikumiem.

Pašvaldība atgādina, ka par projektiem var balsot Gulbenes novadā deklarētas personas, kuras sasniegušas vismaz 16 gadu vecumu. Pašvaldībai ir tiesības pārbaudīt, vai persona balsojuma brīdī ir sasniegusi 16 gadu vecumu un ir deklarējusi savu dzīvesvietu Gulbenes novadā, tādējādi pārliecinoties, ka balsojums ir derīgs. Viena persona varēs balsot tikai vienu reizi. Ar projektu idejām var iepazīties "

Kā stāstīja Krevica, tuvojoties balsojuma termiņa beigām, komisija saņēma informāciju, ka bija pazīmes par negodprātīgu rīcību klātienes balsojuma reģistrēšanā. Veicot pārbaudes, pārkāpumi apstiprinājās. Situācija tika darīta zināma arī Gulbenes novada domei, kas, ņemot vērā visus apstākļus un komisijas ieteikumus, ārkārtas domes sēdē pieņēma lēmumu par grozījumu veikšanu konkursa nolikumā.

Līdz šim kopumā tika saņemtas 3833 iedzīvotāju balsis, no kurām tika anulētas 184 balsis, kuras bija atdevuši Gulbenes novadā nedeklarētie iedzīvotāji, un 1072 balsis, kas tika reģistrētas klātienē. Savukārt saglabātas tika 2577 balsis, kas tika veiktas elektroniski.

Sabiedrības līdzdalības budžetēšanas projektu konkursu Gulbenes novada pašvaldība organizē otro gadu. Šogad iedzīvotāji var balsot par 12 idejām, kas paredz ierīkot bērnu rotaļu laukumus, sakārtot apkārtējo vidi, izveidojot zaļo klasi, būvējot brīvdabas estrādi, ierīkojot apgaismojumu un citas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu