Sanktpēterburgā vēlēšanās kandidē trīs teju identiski Borisi Višņevski (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas pašvaldību vēlēšanās dīvainā situācijā nonācis liberālās opozīcijas partijas "Jabloko" politiķis Boriss Višņevskis. Savas kandidatūras pieteikuši divi ļoti līdzīgi vīrieši, kuru mērķis, domājams, ir samulsināt vēlētājus un "nozvejot" balsis opozīcijai.

Sanktpēterburgas Likumdevēju sapulces deputātam Višņevskim uzradušies divi "kloni" - vīrieši ar tādu pašu vārdu (atšķiras tikai tēva vārds) un pat līdzīgu frizūru un iesirmu bārdu. Svētdien publicētais vēlēšanu plakāts, kurā viens otram līdzās redzami "trīnīši", kļuvis par sociālo tīklu sensāciju.

Krievijas vēlēšanās nereti tiek pielietota "dubultnieku" taktika, un Višņevska konkurenti pirms vēlēšanām nomainījuši vārdus.

Kāds īstā Višņevska draugs sociālajā tīklā "Facebook" norādījis, ka partiju "Jabloko" pārstāvošais politiķis esot vienīgais, kurš papūlējies uz fotografēšanos uzvilkt kaklasaiti, vēsta "The Guardian".

"Tas darīts tāpēc, lai dezorientētu vēlētājus, lai viņi īstā Višņevska vietā nobalsotu par kādu no viltvāržiem," notikušo komentēja pats politiķis.

Pastāv aizdomas, ka vismaz viens no kandidātiem - kura vārds vēl nesen bija Viktors Bikovs - noskuvis matus vai arī digitāli rediģējis fotogrāfiju, lai izskatītos, ka viņam atkāpjas mati. Sanktpēterburgas valdības mājaslapā publicētā fotogrāfijā Bikovam ir kuplāka frizūra un viņš izskatās daudz jaunāks nekā attēlā, ko iesniedza vēlēšanu komisijai. Bikova patieso identitāti atklāja laikraksts "Novaja Gazeta", norādot, ka viņš 3.jūlijā oficiāli mainījis vārdu.

Otrs "klons" agrāk bija pazīstams kā Aleksejs Šmeļevs. Izskanējušas ziņas, ka viņš strādā par pārdošanas vadītāju kādā Sanktpēterburgas uzņēmumā.

Neviens no jaunajiem "Borisiem Višņevskiem" nav publiski uzstājies priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros.

Portāls "Meduza" ziņo, ka vismaz trijos Maskavas rajonos uz Valsts Domi kandidē "dubultnieki".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu