Steiga, neuzmanība, slimnīca. Autovadītājs nepamana ātru motobraucēju un notiek sadursme (49)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Īsi pirms motosezonas beigām nepatīkamu situāciju piedzīvojis kāds motobraucējs uz K. Ulmaņa gatves Rīgā. Viņš izmantoja iespēju braukt starp automašīnām, tomēr kāds vieglā auto vadītājs viņu nepamanīja, veica pārkārtošanos un notika sadursme.

Videomateriālā, kas uzņemts no kāda kravas auto, redzams, ka uz Ulmaņa gatves ir izveidojies sastrēgums un automobiļu plūsma uz Salu tilta pusi lēnām virzās pāri dzelzceļa pārvadam pirms krustojuma ar Vienības gatvi. Pilnīgi ikdienišķa situācija, kurā nekas cits neatliek kā bruņoties ar pacietību un nogaidīt.

Motobraucējiem šādās situācijās ir zināmas priekšrocības, jo, ja sānu intervāls atļauj un viņi neapdraud citus satiksmes dalībniekus, ar motociklu var braukt starp automašīnām. Tā darīja arī kāds motobraucējs, kurš uz minētā satiksmes pārvada piedzīvoja sadursmi un kritienu. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā raidījumam Degpunktā atklāja satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis, šajā gadījumā vērojamas divas mācības. Pirmkārt, automobiļa vadītājs pamanīja brīvu vietu labajā joslā un, ieslēdzis virzienrādītāju, sāka pārkārtoties. Pēc visa spriežot, viņš nepārliecinājās par manevra drošību, jo tieši joslu maiņas brīdī viņa automobiļa sānos ietriecās motocikls. Otrkārt, motocikla vadītājs brauca krietni ātrāk par automašīnu plūsmu nevis ar apmēram 10 km/h starpību, kas ļautu savlaicīgi pamanīt briesmas un adekvāti reaģēt. 

Irbītis arī norāda, ka motobraucējiem ieteicams pārvietojoties starp automašīnu rindām ar  ātrumu, kas nav lielāks par 10 km/h virs pārējo transporta līdzekļu braukšanas ātruma. Šāda rīcība tiek rekomendētā arī daudzos ārvalstu ceļu satiksmes drošības ieteikumos.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu