Ungārija piedāvājusi Polijai palīdzēt robežas uzraudzībā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars

Ungārijas valdība piedāvājusi palīdzēt Polijai uzraudzīt robežu ar Baltkrieviju, lai nepieļautu nelegālu imigrantu iekļūšanu valstī, ceturtdien paziņojis Ungārijas prezidents Jānošs Āders.

Uz Polijas un Baltkrievijas robežas izveidojusies nopietna migrācijas krīze, un notikumi Afganistānā nākotnē, "visticamāk, vēl vairāk palielinās migrācijas spiedienu uz Poliju", Budapeštā kopīgā preses konferencē ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu sacīja Āders.

Ungārija piedāvās Polijai palīdzību, lai uzraudzītu un uzturētu 370 kilometrus garo žogu, kas pašreiz tiek celts uz robežas ar Baltkrieviju, paziņoja Āders.

Jau ziņots, ka Polija izvietojusi uz robežas tūkstošiem karavīru un ceļ dzeloņstiepļu žogu, lai neielaistu migrantus valstī.

Ungārija, kas 2015.gadā sāka celt žogu uz savas robežas, lai novērstu nelegālo imigrantu iekļūšanu valstī, dalīsies šajā pieredzē ar Poliju.

Polijas parlaments pirmdien apstiprināja ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu uz Polijas robežas ar Baltkrieviju.

Polijā šāds solis sperts pirmo reizi kopš komunisma sabrukuma.

Ārkārtējā stāvokļa izsludināšana nozīmē, ka visiem nerezidentiem aizliegts ierasties pierobežas zonā un uzliek iedzīvotājiem pienākumu nēsāt līdzi personu apliecinošus dokumentus, kā arī nosaka ierobežojumus plašsaziņas līdzekļu darbībai šajā teritorijā.

Pēdējo mēnešu laikā Baltkrievijas robežas ar Latviju, Lietuvu un Poliju šķērsojuši tūkstošiem migrantu, galvenokārt no Tuvajiem Austrumiem.

Eiropas Savienība (ES) uzskata, ka Baltkrievija tīšām veicina bēgļu plūsmu uz ES valstīm, lai atriebtos par sankcijām, lai gan Baltkrievijas režīms to noliedz.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu