Foto ⟩ Pret Daugavpils šoseju bloķējošu kravas pārvadātāju sāk vairākas administratīvās lietvedības (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter@BreakingLv

Ceturtdien kāda lielgabarīta un smagsvara kravas pārvadātāja dēļ tika bloķēta Daugavpils šoseja, un policija pret autovadītāju sākusi desmit administratīvā pārkāpuma lietvedības, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Ceturtdien plkst.11.30 Augšdaugavas novada Līksnas pagastā kāds 1956.gadā dzimis vīrietis, vadot kravas automašīnu "Scania 124L 420", veica apgriešanās manevru, nobloķējot satiksmi Daugavpils šosejā. Satiksme abos virzienos tika pilnībā bloķēta līdz plkst.13.

Ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja, ka kravu pārvadātājs nav izpildījis lielgabarīta un smagsvara pārvadājuma atļaujas nosacījums. Tāpat veikta kravas pārvadāšana bez VP pavadības, kas, pārvadājot lielgabarīta vai smagsvara kravu, ir obligāta prasība. Turklāt pārvadātājs kravas pārvadājumu veica, pārsniedzot noteiktā transportlīdzekļa kravas pieļaujamo garumu.

Foto: Twitter@BreakingLv

Notikuma vietā konstatēts, ka vēl četri transportlīdzekļi ar šādu kravu ir pārkāpuši noteikumus par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem, šādā veidā radot apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai.

Kopumā policija sākusi desmit administratīvā pārkāpuma lietvedības, lai sauktu pie atbildības iespējamās vainīgās personas. Sods par šāda veida pārkāpumiem transportlīdzekļa vadītājam var tikt piemērots no 70 līdz 140 eiro, bet pārvadātājam - no 210 līdz 430 eiro.

Policija atgādina, ka gadījumā, ja lielgabarīta vai smagsvara transportlīdzekļa, izņemot lauksaimniecības tehniku, platums pārsniedz piecus metrus vai garums 40 metrus, pārvadājuma veikšanai par pavadošo transportlīdzekli jāizmanto VP transportlīdzeklis. Likumsargi aicina personas, kas nodarbojas ar kravas pārvadājumiem, nebūt bezatbildīgām un rūpēties, lai kravas pārvadāšana neapdraudētu citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu