Ādažu poligonā mācību laikā cietuši sabiedroto spēku karavīri (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ādažu poligonā un tā apkārtnē norisinās starptautiskās militārās mācības
Ādažu poligonā un tā apkārtnē norisinās starptautiskās militārās mācības Foto: Paula Čurkste/LETA

10. septembrī NBS militāro mācību “Namejs 2021” laikā Ādažu poligonā negadījumā cietuši trīs sabiedroto spēku karavīri, ziņo sargs.lv Karavīri nogādāti ārstniecības iestādē. Viens no viņiem pēc medicīniskās apskates veikšanas izrakstīts no ārstniecības iestādes, savukārt divi cietušie turpinās ārstēšanos slimnīcā. Viņu veselības stāvoklis vērtējams kā stabils.

Nacionālie bruņotie spēki uzsākuši notikušā negadījuma apstākļu izvērtēšanu un informējuši par negadījumu cietušo karavīru tuviniekus.

Jau ziņots, ka militāro mācību laikā militārās tehnikas un personāla pārvietošanās ir iespējama jebkurā vietā Latvijas teritorijā.

"Namejs 2021" norisinās visā Latvijā jau no 30.augusta, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigādes militārās mācības "Zobens 2020"

Sestdien, 11. septembrī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš Liepājā apmeklēs militārās mācības "Namejs 2021", lai klātienē vērotu mācību norisi un tiktos ar mācību dalībniekiem.

Militāro mācību "Namejs" aktīvā fāze līdz 3.oktobrim norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī Rīgā un piegulošajos novados, kā arī Jelgavā, Kuldīgā, Dobelē, Ventspilī, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Preiļos, Daugavpilī, Rēzeknē un citās pilsētās.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu