Timrots testē: motocikls, kas maksā tikpat, cik 50 govis (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ne tikai autopasaulē ir spēkrati, kas maksā astronomiskas summas. Arī starp motocikliem ir iekārojami eksemplāri, par kuriem nākas samaksāt ar diezgan lielu daļu savu iekrājumu. Piemēram, pagājušā gadsimta 30. gadu Norton motocikls, ar kuru jaunākajā piedzīvojumu un ātruma raidījumā Ātruma cilts iepazīsies tā vadītājs Pauls Timrots, vidēji maksāja 2900 latus, kamēr govi varēja iegādāties par 50.

Pauls Timrots šoreiz devies pie restauratoru Rambu ģimenes, lai iepazītos ar spēkratu kolekcionāru pērli – atjaunotu 30. gadu "Norton" motociklu. Juris Ramba, restaurators un kolekcionārs, zina teikt, ka dvēsele dziedājusi, ar šādu moci braucot, bet tas nav bijis lēts prieks.

Laikā, kad govs maksāja 50 latus, šāda sacīkšu motocikla cena bijusi 2900 lati.

Juri Rambu pie "Norton" aizvedusi kolekcionāra veiksme un leģendārā motobraucēja Alfrēda Bādera dāvināta nozīmīte. No darbabiedra padzirdējis, ka Aucē lūžņos izmests "Norton" modelis bēdīgā stāvoklī un tā dzinējs tiks iebūvēts traktorā, Juris rīkojies un ticis pie sava sapņu braucamrīka. Restaurācijas procesā vērtīga valūta jeb maiņas prece visā pasaulē ir detaļas – Juris lepojas, ka "Norton" modelī to numuri atbilst oriģinālam.

Restaurators Roberts Ramba Paulam ierāda, kā šādu spēkratu piestartēt, jo citādi būtu nepieciešama pamācība uz vairākām lappusēm. Skatītājiem būs iespēja redzēt, kā leģendārais spēkrats ripo, un noskaidrot, vai šim motociklam bijusi interesanta dzīve arī pirmskara laikā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu