Yaris Cross - mazākais Toyota krosovers Eiropai (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Kad atveram Toyota mājas lapu, šķiet, ka ražotājs pārstāvēts visos automobiļu segmentos. Izņemot vienu. Tie ir pavisam mazie krosoveri. Patiesībā tā bija līdz šim, jo japāņi īpaši Eiropai ir radījuši mazo krosoveru Yaris Cross, un to TV Auto ziņas brauca lūkot uz Beļģiju.

Yaris Cross ir ne tikai domāts Eiropai. Tas arī ražots Eiropā, Toyota rūpnīcā Francijā, turpat, kur top aktuālais Eiropas Gada auto Yaris. Tehniski abi modeļi ir līdzīgi, taču vizuāli - nepavisam.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Izskatīgs auto, un nemaz nav līdzīgs Toyota Yaris. Viltība ir tajā, ka automašīna ir veselus 25 cm garāka, gandrīz 10 cm augstāka, arī drusku platāka. Arī klīrenss ir pacelts par kādiem 2 - 3 centimetriem."

Līdz ar to augstums no zemes sasniedz 17 centimetrus. Taisnās riteņu arkas sargā izturīgi moldingi. Yaris Cross lozungs ir Easy, Fast, Smart, tātad viegli, ātri, viedi. Šis princips īstenots visnegaidītākajos veidos un vietās.

Normunds Avotiņš: "Bagāžnieks šeit ir liels. 400 litri uz papīra, kas ir labs rādītājs šai klasei. Vizuāli tas arī izskatās ietilpīgs. Kas labi, atzveltne jau sadalīta 40:20:40, tātad varēsim ielikt arī slēpes un garus priekšmetus. Augstākajos aprīkojuma līmeņos divās daļās sagriezta pat bagāžnieka dubultgrīda."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tāpat kā Yaris, arī jaunais automobilis pieejams ar 1,5 litru trīs cilindru hibrīddzinēju vai motora parasto versiju, taču kā alternatīvu priekšpiedziņai var izvēlēties Cross ar pilnpiedziņas sistēmu. 

Tas ir viens no šī modeļa slepenajiem ieročiem. Pat klasi augstākajam Toyota CHR ir tikai priekšpiedziņa! i-AWD sistēma sastāv no papildu elektromotora uz aizmugurējās ass, ko savukārt tur izsmalcināta dubulto A veida sviru piekare. Pilnpiedziņas modelim ir arī divi īpaši braukšanas režīmi sniegotam laikam - Snow un Trail. Tomēr jārēķinās, ka pilnpiedziņas versijas būs jūtami dārgākas - no 26 200 eiro, kamēr tāds pats priekšpiedziņas Yaris maksā vismaz 4000 eiro mazāk.

Normunds Avotiņš: "Savai klasei Yaris Cross ir ļoti labi aprīkots. Elegance aprīkojumā ir head up displejs, turklāt ļoti labs, te ir Apple Car Play bezvadu savienojums. Arī ekrāns ir jauns. 9 collas pa diagonāli un vairāk pikseļu. Izšķirtspēja ir labāka, un tas ātrāk darbojas. Taču mazliet atpaliek no labākajiem paraugiem."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Yaris Cross priecē ar veiksmīgu sēdpozīciju, ļoti parocīgi novietotām stiklu pacēlāju pogām, klasisku variatora sviru un elementāru mērskalu paneli. Hibrīdiekārtas summārā jauda ir 116 zirgspēki, bet patēriņš - vien 5 litri uz 100 km, gluži kā mazajam Yaris.

Normunds Avotiņš: "Var just, ka tā ir pilsētas mašīna. Mazos ātrumos un mazās ieliņās ir gana izveicīgs. Tas rada drošības sajūtu, jo ir platāks un augstāks par Yaris. Riteņu bāze ir tāda pati, tāpēc nav tik daudz jāstrādā ar stūri. Pagriežas tas tikpat veicīgi kā mazais brālis. Piekare varēja būt mīkstāka, sevišķi pilsētas automašīnai. Bet varbūt jāizvēlas zemāka profila riepas? Vai arī - zemāks aprīkojums? Standartā "krosam" ir 16 collu riteņi ar biezām riepām un cena kā mazauto - 17 400 eiro. Tiesa gan, ar manuālo kārbu."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Secinājumi

Automašīna labi izskatās, tā ir lielāka un augstāka nekā mazauto. Tā ir piemērota pilsētai. Tai ir diezgan daudz vietas savam izmēram un negaidīti liels bagāžnieks. To var savienot ar visām viedierīcēm. Tā ir ļoti droša, jo vairums asistentu ir standartā. Ir arī ekonomiska, lai neteiktu vairāk. Ir ari pievilcīga cena - labā komplektācijā ap 20 000 eiro. Ko tad vēl vajag no viena maza pilsētas džipa?

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu