Autovadītājs par braukšanu ar ātrumu 161 km/h saņem 360 eiro sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Ceturtdien Vidzemē autovadītājam piemēro 360 eiro sodu par braukšanu ar ātrumu 161 kilometrs stundā (km/h), informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Policijas inspektori ceturtdien ap plkst.15.30, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža fiksēja kādu "Mercedes Benz" automašīnu, kas pārvietojās ar ātrumu 161 km/h, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 55.panta 23.daļai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vadītājam piemērots naudas sods 72 naudas soda vienības, proti, 360 eiro, un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Jau ziņots, ka policija līdz 22.septembrim akcijā "Roadpol Drošības dienas" pastiprināti uzrauga satiksmes dalībniekus. Šajā laikā Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisinās Eiropas ceļu policijas tīkla (ROADPOL) organizētā akcija. Akcijas galvenais vēstījums mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Akcijas laikā uz Eiropas ceļiem policija veic pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu