Foto Vulkāna izvirdums Kanāriju salās: lavas straumes plūst uz jūru (3)

Papildināts
TVNET/Deutsche Welle
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/ Jonathan Rodriguez

Vienā no tūristu iecienītajām Spānijas Kanāriju salām svētdien izvirdis vulkāns, izmetot gaisā karstas lavas straumes un pelnu stabus, vēsta raidorganizācija DW.

Kanāriju salu reģionālais prezidents Anhels Viktors Toress svētdien televīzijā paziņoja, ka pagaidām neesot saņemtas ziņas par to, ka kāds būtu savainojies.

No vulkāna jūras virzienā lēni plūst lava, paziņojis Kanāriju salu Vulkanoloģijas institūts. Lavas straumes plūst pa mazapdzīvotu teritoriju, taču jau nopostījušas apmēram 20 mājas.

Foto: AP Photo/Jonathan Rodriguez

Glābšanas dienesti sākuši apmēram 5000 cilvēku evakuāciju. Evakuēto vidū ir arī tūristi.

"Būs nopietni materiālie zaudējumi," sacīja Toress. "Cerams, ka iztiksim bez ievainojumiem."

Ugunsdzēsēji cīnās ar izvirduma izraisītajiem mežu ugunsgrēkiem.

Foto: REUTERS/Borja Suarez

Lidojumi uz un no Kanāriju salām pagaidām turpinās kā ierasts.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess atcēlis plānoto braucienu uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Ģenerālajā asamblejā. Tā vietā viņš plāno apmeklēt Palmu.

Spānijas Nacionālā ģeoloģijas institūta seismoloģijas nodaļas vadītājs Itaiza Domingess norādīja, ka vēl esot pāragri spriest, cik ilgi turpināsies izvirdums. Iepriekšējie "izvirdumi Kanāriju salās bijuši nedēļām vai pat mēnešiem ilgi", viņš piebilda.

Palmā, kas ir piektā lielākā no astoņām Kanāriju salām, dzīvo apmēram 83 000 cilvēku. Iepriekšējais vulkāna izvirdums tur notika 1971.gadā.

Foto: REUTERS/Borja Suarez
Foto: AP Photo/ Jonathan Rodriguez
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu