Pagājušajā nedēļā konstatēti trīs augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārkāpumi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) inspektori veikuši 36 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaudes, kuru laikā konstatēti trīs pārkāpumi, informē dienestā.

Tostarp vienā gadījumā lietota normatīvajiem aktiem neatbilstoša augu aizsardzības līdzekļu lietošanas iekārta. Vienā gadījumā lietojot augu aizsardzības līdzekļus, tas nonācis blakus teritorijā, kā arī vienā gadījumā konstatēts, ka personai nav atbilstošas apliecības, kas ļautu strādāt ar otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļiem.

Kopumā pagājušajā nedēļā pārbaudēs paņemti četri augu paraugi.

Tāpat pagājušās nedēļas laikā dienestā saņemti pieci iedzīvotāju ziņojumi par iespējamiem pārkāpumiem augu aizsardzības līdzekļu lietošanā.

VAAD ir valsts pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt kultūraugu un mežu resursu ilgtspējīgu izmantošanu, aizsardzību un aprites uzraudzību, lai saglabātu to bioloģisko daudzveidību, veicinātu sabiedrības drošību un pasargātu apkārtējo vidi no iespējamā augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļu radītā piesārņojuma, radīt priekšnoteikumus, lai lauksaimniekiem būtu pieejams vesels un kvalitatīvs pavairojamais materiāls, kā arī palielinātu produktivitāti un lauksaimniecības konkurētspēju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu