Pakistānas premjers brīdina par pilsoņkara draudiem Afganistānā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pakistānas premjerministrs Imrans Hans
Pakistānas premjerministrs Imrans Hans Foto: REUTERS/Saiyna Bashir/File Photo

Afganistāna ieslīgs pilsoņkarā, ja talibi nespēs izveidot iekļaujošu valdību, brīdinājis Pakistānas premjerministrs Imrans Hans.

"Ja viņi neiekļaus visas frakcijas, agrāk vai vēlāk sāksies pilsoņkarš," intervijā britu raidorganizācijas BBC radiostacijai "BBC Urdu" atzinis Hans.

"Tas nozīmētu nestabilu, haotisku Afganistānu un ideālu vietu teroristiem," norādīja Hans, piebilstot, ka tas dod pamatu bažām.

No Pakistānas, kurai bieži pārmesta talibu atbalstīšana, šie ir pirmie brīdinājumi jaunajai talibu valdībai.

Krievijas, Ķīnas un Pakistānas diplomāti Kabulā tikās ar talibu administrācijas vadītāju, aicinot veidot iekļaujošu valdību.

Afganistānas kaimiņvalstu pārstāvji tikās arī ar Afganistānas eksprezidentu Hamidu Karzai un politiķi Abdullu Abdullu, atklāja Pakistānas ārlietu ministrija.

Talibi otrdien paziņoja par vairāku jaunu locekļu pievienošanos valdībai, un viņu vidū ir etnisko minoritāšu pārstāvji, bet nav sievietes.

Pakistānas ārlietu ministrs Šahs Mehmuds Kureši šodien sacīja, ka Pakistāna vēlas, lai pasaule kontaktējas ar talibiem, lai novērstu humāno krīzi, bet norādīja, ka nav jāsteidzas ar talibu valdības atzīšanu.

Starptautiskā sabiedrība un Afganistānas kaimiņvalstis pašreiz apsver, kādas attiecības veidot ar talibiem, kuri augustā sagrāba varu Afganistānā.

Hans arī aicināja talibus atļaut meitenēm turpināt studijas, nodēvējot aizliegumu meitenēm apmeklēt pamatskolas un vidusskolas par neislāmiskām.

"Ideja, ka sievietes nebūtu jāizglīto vienkārši nav islāmiska. Tam nav nekāda sakara ar reliģiju," sacīja Hans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu