Stupelis gatavs piedalīties pasaules čempionāta otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Blakusvāģu Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix posms motocentrā Zelta Zirgs. Ilustratīvs attēls
Blakusvāģu Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix posms motocentrā Zelta Zirgs. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis šajā nedēļas nogalē kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu mēģinās startēt 2021.gada pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā otrajā posmā.

Titulētais latviešu kantētājs Stupelis šajā sezonā startē kopā ar igauņu braucēju Gordejevu. Jūlija beigās, gatavojoties Igaunijas čempionāta posmam, ekipāža piedzīvoja kritienu, kuras rezultātā Gordejevs guva apakšdelma kaula lūzumu pie plaukstas locītavas.

Igaunijas motosportistam tika veikta operācija un jau tobrīd viņš prognozēja, ka augustā sacensībās nepiedalīsies. Šī iemesla dēļ ekipāža nestartēja pirms mēneša Čehijā notikušajā posmā.

"Bijām spiesti paņemt atvaļinājumu no braukšanas, bet pirms nedēļas viņam viss bija sadzijis un ārsti deva zaļo gaismu. Bijām gatavi, kaut mazliet, gatavoties Igaunijā gaidāmajam pasaules čempionāta posmam," paziņojumā sociālajā vietnē "Instagram" stāstīja Stupelis.

Tomēr septembrī Stupelis, startējot Latvijas čempionāta sacensībās solo klasēs, piedzīvoja kritienu un neveiksmīgi izmežģīja pirkstu.

"Tas Igaunijas posmu atkal nolika zem jautājuma zīmes un nezinājām, vai vispār varēsim startēt. Nedēļu pagaidījām un tikpat kā bijām nolēmuši nestartēt. Taču man ar pirkstu un viņam ar roku palika labāk, tāpēc nolēmām otrdien un trešdien aizvadīt treniņus Igaunijā. Sajūtas bija neticami labas priekš tām traumām, protams, neesam ne tuvu tādā gatavībā, kādā bijām sezonas sākumā. Sestdien un svētdien mēģināsim startēt, būsim Igaunijā," stāstīja latviešu motosportists.

Arī otrā posma pieteikumā nav beļģa Kristofa Santermansa, kurš šosezon sacensībās Latvijā startē kopā ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Sezonas pirmajā posmā uzvarēja Beļģijas pilota Marvina Vanlušena ekipāža.

Otrais posms notiks šajā nedēļas nogalē Igaunijā, "Lange Motokeskus" trasē, kas atrodas netālu no Tartu, bet trešais - 10.oktobrī Kramolīnā, Čehijā. Sezonas noslēgums paredzēts 17.oktobrī Osā, Nīderlandē.

Pēdējos divus gadus sezonas kalendārā nav Latvijas posma, tiesa, 2020.gada meistarsacīkstes tika atceltas pavisam. Kopš 2015.gada Latvijā posmu uzņēma "Pīlādžu" mototrase Stelpes pagastā. Šajā pašā gadā Latvijā notika etaps arī Ķegumā.

Latvijā pasaules čempionāta posmi tiek rīkoti kopš 1996.gada un iepriekš tos ilgstoši uzņēma trases Ķegumā un Cēsīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu