Ķīnā ieslodzītie kanādieši atbrīvoti un devušies uz dzimteni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjerministrs Džastins Trudo kopā ar ārlietu ministru Marku Garno paziņo, ka kanādieši Mihaels Spvors un Maikls Kovrigs ir atbrīvoti no apcietinājuma Ķīnā
Premjerministrs Džastins Trudo kopā ar ārlietu ministru Marku Garno paziņo, ka kanādieši Mihaels Spvors un Maikls Kovrigs ir atbrīvoti no apcietinājuma Ķīnā Foto: AP/Scanpix

Divi Kanādas pilsoņi, kuri Ķīnā bija ieslodzīti par spiegošanu, piektdien tika atbrīvoti un izlidoja uz dzimteni, paziņoja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Bijušais Kanādas diplomāts Maikls Kovrigs un uzņēmējs Maikls Spavors ir "atstājuši Ķīnas gaisa telpu un ir ceļā uz mājām", Trudo paziņoja preses konferencē Otavā.

Ir gaidāms, ka lidmašīna ar abiem kanādiešiem sestdien nolaidīsies Kanādā.

Abi Maikli, kā viņi tiek dēvēti Kanādā, tika aizturēti un apsūdzēti spiegošanā dažas dienas pēc tam, kad Kanādā 2018.gada 1.decembrī tika aizturēta Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja "Huawei" finanšu direktore Mena Vaņdžou, kuras izdošanu pieprasīja ASV saistībā ar apsūdzībām par Irānai noteikto sankciju pārkāpšanu.

Saistībā ar abu kanādiešu aizturēšanu Pekina tika vainota "ķīlnieku diplomātijā", lai panāktu Menas atbrīvošanu.

Kovriga un Spavora tiesāšana sākās martā. Spavoram augustā tika piespriests 11 gadu cietumsods, bet spriedums Kovriga lietā vēl nebija pieņemts.

Trudo nosodīja Spavoram piespriesto sodu kā "nepieņemamu un netaisnu" un sacīja, ka apsūdzības bija "sagudrotas".

Mena piektdien tika atbrīvota un izlidoja no Kanādas pilsētas Vankūveras uz Ķīnas pilsētu Šeņdžeņu. Dažas stundas pēc tam tika ziņots par abu kanādiešu atbrīvošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu