Oktobrī Ventspilī tiks rīkotas Ziemeļvalstu dienas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils
Ventspils Foto: Ingars Tenis, TVNET

Oktobrī Ventspilī notiks Ziemeļvalstu dienas, informēja organizatori.

Programmā būs iekļauti semināri un diskusijas, priekšlasījumi un izstādes. Īpašie viesi būs vīru koris no Zviedrijas "Orphei Drängar", kas koncertu sniegs 14.oktobra vakarā koncertzālē "Latvija".

Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā kopā ar Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Somijas vēstniecībām Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu jau sesto gadu pēc kārtas organizē "Ziemeļvalstu dienas" Latvijas reģionos. Iepriekšējos gados Ziemeļvalstu dienas notikušas Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Jelgavā un Rēzeknē.

Lai stiprinātu Ziemeļvalstu un Latvijas sadarbību, ir svarīgi veicināt cilvēku savstarpējos kontaktus, atbalstīt sadarbību starp pašvaldībām un akadēmiskajām institūcijām, uzņēmējiem, kultūras un nevalstiskajām organizācijām, izglītības iestādēm, uzsvēra Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Stefans Ēriksons.

"Mēs ceram, ka, neskatoties uz pandēmijas radītajiem ierobežojumiem, mēs Ventspilī piedāvāsim interesantu Ziemeļvalstu pasākumu programmu. Esam īpaši gandarīti, ka tieši Ventspils koncertzālē "Latvija" koncetturneju "Ziemeļu balsis Latvijas rudenī" sāks vīru koris no Zviedrijas, sacīja Ēriksons.

Pasākumi tiek plānoti visu oktobri, bet 14.oktobrī un 15.oktobrī Ventspilī viesosies Ziemeļvalstu vēstnieki, lai tiktos ar Ventspils pilsētas domes pārstāvjiem, mācībspēkiem, uzņēmējiem, kultūras darbiniekiem, skolēniem un studentiem. Tikšanos laikā tiks pārrunātas Latvijas un Ziemeļvalstu sadarbības perspektīvas un iespējas dalīties ar Ziemeļvalstu aktuālākajiem labās prakses piemēriem.

"Mums ir patiess prieks Ziemeļvalstu dienas šogad uzņemt Ventspilī - pilsētā, kurai rūp tās iedzīvotāju labklājība un uzņēmēju izaugsme. Novērtējam šo iespēju stiprināt sadarbību un veidot jaunus kontaktus turpmākai Ventspils un Latvijas attīstībai," atzina Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij").

Lai Ventspils iedzīvotājiem būtu iespēja izvēlēties sev tīkamākos pasākumus, informācija par Ziemeļvalstu dienām septembra beigās būs pieejama Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā mājaslapā "www.norden.lv", Ventspils mājaslapā "www.ventspils.lv", kā arī sociālajos medijos un presē.

Ziemeļvalstu dienas rīko Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Zviedrijas vēstniecība, Norvēģijas vēstniecība, Somijas vēstniecība, Dānijas vēstniecība, un Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Ventspils pašvaldību un citiem sadarbības partneriem reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu