Dome spiesta pirkt jaunu bruģi Ušakova laikā saremontētajai Barona ielai (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krišjāņa Barona iela. Ilustratīvs foto
Krišjāņa Barona iela. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome plāno nākamgad iegādāties jaunu bruģi bijušā galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (S) laikā saremontētās Barona ielas labošanai, šodien Satiksmes un transporta lietu komitejā informēja Satiksmes departaments.

Šodien komitejas sēdē tika skatīts jautājums par Barona ielas pārveidi par gājēju ielu. Lai to paveiktu, būšot nepieciešams iegādāties papildu bruģi, jo tas tika speciāli ražots Barona ielai un tā krājumos vairs nav.

Līdz ar to, gatavojoties nākamā gada remontiem, tiks paredzēts finansējums bruģa iegādei. Pašlaik departaments veicot aprēķinus, cik tas izmaksās.

Kā komitejas sēdē teica Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, bruģis būs nepieciešams, ja tiks pieņemts lēmums paplašināt velojoslu.

Viņš informēja, ka būs jāveic konsultācijas ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi, lai tā sniegtu rekomendācijas un tehniskos norādījumus. Paplašināt velojoslu gan būs iespējams tikai tad, ja Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde šādu paplašināšanu atļaus.

TVNET jau ziņoja, ka kopumā Barona ielas brauktuves remonts izmaksājis 2,6 miljonus eiro, bet ietves - 900 000 eiro.

Ielas remontdarbu kvalitāte vairākkārt izraisīja sabiedrības sašutumu.

Ielas seguma remontu veica uzņēmums "Binders".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu