"Vagner" vairs nealgos cilvēkus no Ukrainas un Gruzijas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Krievijas privātā militārā kompānija “Vagner” sākusi jaunu algotņu atlasi, tomēr sludinājumos norādīts, ka uz algotņu statusu nevar pretendēt Gruzijas pilsoņi un cilvēki, kas dzimuši Ukrainā, ieskaitot Krievijas okupēto Krimu un Austrumukrainas teritorijas, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Algotņu atlase notiek poligonā Krasnodaras apgabalā, BBC apstiprinājuši divi situāciju pārzinoši avoti. Jaunus algotņus “Vagner”, visticamāk, meklē plānotajām operācijām Āfrikas valstī Mali.

Potenciālos algotņus “Vagner” meklē ar sludinājumu palīdzību.

Avoti BBC norāda, ka “Vagner” atteikšanās turpmāk vervēt cilvēkus no Ukrainas jau esot izraisījusi neapmierinātību Krievijas atbalstītajos kaujiniekos, kas piedalījušies un piedalās militārās operācijā Austrumukrainā.

Francijas aizsardzības ministre Florānsa Parlī šomēnes brīdināja, ka gadījumā, ja Mali nolīgs Krievijas privātās militārās kompānijas “Vagner” algotņus, tas novedīs pie valsts starptautiskās izolācijas.

25.septembrī Krievijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka Mali varas iestādes vērsušās pēc palīdzības pie kādas Krievijas privātās militārās kompānijas pēc tam, kad Francija paziņoja par miera uzturētāju skaita samazināšanu šajā valstī.

Ārlietu ministrija gan nekonkretizēja, vai runa esot par kompāniju “Vagner”.

Tikmēr vairāki avoti BBC apstiprinājuši, ka “Vagner” kaujinieki Mali atrodas jau kopš augusta. Septembra sākumā jau izskanēja informācija par "Vagner” kaujinieku nāvi operācijās Mali. To, ka šī informācija ir patiesa, Krievijas medijam “Meduza” apstiprināja situāciju pārzinošs informācijas avots.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu