Spoku stāsti, poltergeisti, dēmoni un citas neizskaidrojamas lietas mūsdienās mēs pazīstam kā paranormālās parādības. Tie ir notikumi, kuriem īsti vēl nav atrasts zinātnisks skaidrojums. Internetā bieži ir dzirdētas vai redzētas dažādas baisas lietas, kas mums nav saprotamas. Daudzi no jums noteikti ir dzirdējuši filmu "Spoku mednieki", kā arī pasaulē tik tiešām eksistē pāris paranormālo parādību apvienības.

Skeptiķi, iespējams, neticēs, taču arī Latvijā ir tieši viena paranormālo parādību pētnieku apvienība "Echo". Apvienībā darbojas četri puiši, kuri ir iegādājušies modernu spoku izsekošanas tehniku, kas dažreiz pat palīdz sarunāties ar dvēselēm, kas nav radušas mieru. Puiši vēlās vakara stundās apmeklē dažādas pamestas vietas Latvijā, kur mēģina noskaidrot, vai šajā vietā ir kāda paranormāla aktivitāte vai ne.

Arī mums, TVNET video nodaļas komandai, bija unikāla iespēja doties vienā no spoku ekspedīcijām. Vēlā piektdienas vakarā devāmies uz pamestu ēku - Skuju skolu, kura atrodas pašā ceļa malā netālu no Jelgavas. Kaut blakus nepārtraukti bija dzirdami auto trokšņi, neomulības sajūta nepameta visu piedzīvojuma laiku.

''Ārpus rāmjiem!'' ir TVNET veidots dokumentālo īsfilmu cikls, kurā tiek atspoguļoti dažādu cilvēku neparasti hobiji un aizraušanās.

Dokumentālo īsfilmu iespējams noskatīties arī Youtube platformā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X