Aktīvistu rīcībā nonācis slepens Krievijas specdienestu veikto spīdzināšanu videoarhīvs (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Gulagu.net” pārstāvjiem izdevies iegūt un izvest no Krievijas specdienestu slepenu videoarhīvu, kurā redzamas aizturēto spīdzināšanas un izvarošanas ieslodzījuma vietās, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Par videoarhīva nonākšanu aktīvistu rīcībā pavēstīja “Gulagu.net” dibinātājs Vladimirs Osečkins. Viņš videomateriālu nonākšanu aktīvistu rīcībā nodēvējis par lielāko un skaļāko Krievijas specdienestu izgāšanos.

Videoarhīvu aktīvistiem nodevis kāds programmētājs, kuram, izciešot cietumsodu, piecus gadus bija piekļuve Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) datorsistēmām Krievijas pilsētā Saratovā.

“Gulagu.net” rīcībā nonākuši vairāk nekā 40 gigabaitu videomateriālu, dokumentu un fotogrāfiju, kas apliecina, ka FSIN pārvaldītajās ieslodzījuma vietās darbojas Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) un FSIN aģentu komandas, kuru uzdevums ir spīdzināt ieslodzītos, bet viss šis process tiek filmēts ar videoreģistratoriem.

Detalizētu iegūtā arhīva informāciju “Gulagu.net” sola atklāt vēlāk.

Projekts “Gulagu.net” specializējās ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzībā un vāc materiālus par nelikumīgām darbībām Krievijas ieslodzījuma vietās.

Šā gada vasarā “Gulagu.net” paziņoja, ka projekts pārtrauc savu darbību Krievijā un izved visus darbiniekus no valsts, bažījoties par viņu drošību. Tomēr projekta autori uzsvēra, ka “Gulagu.net” darbību turpinās.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu