Aktīvisti publisko jaunus pierādījumus ieslodzīto spīdzināšanai Krievijā (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzības organizācija “Gulagu.net” publiskojusi jaunus pierādījumus ieslodzīto spīdzināšanai Krievijas cietumos, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Gulagu.net” savā kanālā sociālajā tīklā “YouTube” ievietojusi 17 minūtes garu video, kurā redzama ieslodzīto spīdzināšana un pazemošana Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) pārvaldītajā tuberkulozes slimnīcā Saratovas apgabalā un Belgorodas labošanas darbu kolonijā Nr. 4, kā arī Kamčatkas labošanas darbu kolonijā Nr. 6.

“Gulagu.net” dibinātājs Vladimirs Osečkins sociālajā tīklā “Facebook” pavēstīja, ka šie kadri apliecina, ka pret ieslodzītajiem Krievijā regulāri tiek pastrādāti smagi un ļoti smagi noziegumi. Vardarbība pret ieslodzītajiem tiek rūpīgi slēpta, un līdz šim nevienas ieslodzījuma vietas darbinieks pie atbildības neesot saukts.

“Gulagu.net” šonedēļ paziņoja, ka organizācijas rīcībā nonācis slepens videoarhīvs, kurā redzamas aizturēto spīdzināšanas un izvarošanas ieslodzījuma vietās.

“Gulagu.net” rīcībā nonākuši vairāk nekā 40 gigabaitu videomateriālu, dokumentu un fotogrāfiju, kas apliecina, ka FSIN pārvaldītajās ieslodzījuma vietās darbojas Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) un FSIN aģentu komandas, kuru uzdevums ir spīdzināt ieslodzītos, bet viss šis process tiek filmēts.

Otrdien FSIN un Krievijas ģenerālprokuratūra paziņoja par izmeklēšanas sākšanu.

“Gulagu.net” pārstāvji informēja, ka aktīvisti pakāpeniski publiskos visus organizācijas rīcībā esošos materiālus.

Projekts “Gulagu.net” specializējās ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzībā un vāc materiālus par nelikumīgām darbībām Krievijas ieslodzījuma vietās.

Šā gada vasarā “Gulagu.net” paziņoja, ka projekts pārtrauc savu darbību Krievijā un izved visus darbiniekus no valsts, bažījoties par viņu drošību. Tomēr projekta autori uzsvēra, ka “Gulagu.net” darbību turpinās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu