"Spēku samērs bija nevienlīdzīgs." Levinska nosoda Klintona lomu dēkā (9)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Monika Levinska kā "pilnīgi nepieņemamu" kritizējusi bijušā ASV prezidenta Bila Klintona lomu dēkā, kas 1998.gadā satricināja Savienoto Valstu politisko vidi. 

"Mūsdienās svarīgi saprast, ka mums nemaz nebūtu vajadzējis nonākt līdz jautājumam par piekrišanu [seksuāliem sakariem]," Levinska sacīja raidorganizācijai CNN. "Tas bija pilnīgi nepieņemami. Pats ietekmīgākais cilvēks [pasaulē], mans priekšnieks, bija 49 gadus vecs. Es biju 22 gadus veca, tikko pabeigusi koledžu. Domāju, ka spēku samērs bija tik nevienlīdzīgs, ka 22 gadu vecumā es pat nespēju apjēgt sekas, kuras tagad 48 gadu vecumā izprotu jau pavisam citādāk."

Skandāls, kurā Klintons tika pieķerts seksuāla rakstura attiecībās ar Baltā nama praktikanti Levinsku, atkal piesaistījis pasaules uzmanību, jo šomēnes klajā nāks seriāls "Impeachment: American Crime Story". Levinska ir seriāla producente.

"Man nav bijis seksuālu attiecību ar to sievieti, Levinskas jaunkundzi," 1998.gadā apgalvoja precētais Klintons. Skandāls noveda pie izmeklēšanas, kuras rezultātā ASV Pārstāvju palāta izvirzīja impīčmenta procesu pret Klintonu, taču Senātā nepietika balsu viņa atzīšanai par vainīgu un atstādināšanai no amata.

Vēlākajos gados Klintons vairākkārt izteicies par attiecībām ar Levinsku, tai skaitā - ka neesot viņai parādā personīgu atvainošanos. "Nē, neesmu ar viņu runājis. Bet publiski esmu atvainojies vairāk nekā vienu reizi. Tas ir pavisam citādi. Atvainošanās bija publiska," viņš teica 2018.gadā.

Klintons vēlāk atzina, ka mēģinājumi noliegt dēku neesot bijis viņa "spožākais brīdis" un ka jūtoties "briesmīgi" par to, ka notikušais atstājis neizdzēšamu nospiedumu uz Levinskas dzīvi.

Levinska gadiem ilgi vairījās no publicitātes, taču vēlāk kļuva par aktīvisti pret apcelšanu un vajāšanu virtuālajā vidē. Viņa producējusi gaidāmo HBO dokumentālo filmu "15 Minutes of Shame" par publisko kaunināšanu sociālo  tīklu laikmetā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu