Žigulis gandrīz ideālā stāvoklī par 4400 eiro

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
VAZ 21013
VAZ 21013 Foto: eBay/dzani7

Vidusmēra auto pircējs parasti lūko iegādāties iespējami labi aprīkotu, modernu auto par iespējami izdevīgu cenu. Protams, vienmēr pastāv risks, ka kaut kas nedarbosies vai ātri saplīsīs, taču tāds ir auto, ko statistiski vidējais latvietis var atļauties. Tai pašā laikā potenciālo auto pircēju vidū ir arī tādi, kurus dīda nostalģija pēc aizgājušajiem laikiem, kad apšaubāms automobiļa drošības līmenis, stūre ar brīvgājienu un manuāli norullējami sānu logi bija autobraukšanas neatņemama sastāvdaļa. 

Šādiem cilvēkiem vairs nav diži daudz opciju, no kā izvēlēties. Atliek vien meklēt labi saglabājušos padomju vai Krievijas autobūves paraugus, un viens tāds tagad atrasts tīmekļa izsoļu vietnē eBay. Tas ir sulīgi zaļas krāsas Lada 1200S ar intriģējošu aprakstu, kas vieš pamatotas cerības uz labu mašīnas tehnisko stāvokli.

Runa ir par tā dēvēto pirmo žiguli, kas ražots 1985. gadā un nelietošanas laikā turēts garāžā. Tas arī varētu izskaidrot pārdevēja apgalvojumu, ka 36 gadus vecais auto nav izrūsējis. Auto patiesībā izskatās diezgan svaigs, lai gan nav jau pilnīgi izslēgts, ka virsbūves krāsojums nav oriģinālais.

Tas gan nemaina lietas būtību. VAZ 21013 savā ilgajā mūžā ir nobraucis tikai 35 143 kilometrus un lielāko daļu no tiem Bulgārijā. Tagad auto ir aizceļojis uz Hānavu Vācijā un izlikts pārdošanā eBay par 4400 eiro.

VAZ 21013
VAZ 21013 Foto: eBay/dzani7

Pirms tam gan klasiskajam padomju "limuzīnam salātzaļā krāsā" ir veikta neliela apkope. Tam nomainītas bremžu sistēmas gumijas caurulītes, izplūdes sistēmas caurules, kā arī ārējās apgaismes sistēma un akumulators. Paralēli tam veikta bremžu sistēmas apkope, eļļas un eļļas filtra maiņa. 

Ja ir interese, tad, kā jau minēts sludinājumā, automobilis atrodas Hānavā netālu no Frankfurtes pie Mainas. Turpat arī norādīts, ka padomju autobūves klasikai, kas ar Fiat licenci būvēta uz Fiat 124 bāzes, jābrauc pakaļ pašam. Un, protams, jāsagatavo 4400 eiro skaidrā naudā. Jā, arī tas ir uzsvērts sludinājumā.

Foto: eBay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu