Saakašvili izdošana Ukrainai nav iespējama, norāda Gruzijas ministrs (1)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Gruzijā apcietinātā eksprezidenta Mihaila Saakašvili izdošana Ukrainai no tiesiskā skatu punkta nav iespējama, paziņojis Gruzijas ārlietu ministrs Davids Zalkaliani.

"Ne par kādu izdošanu nav runas. To apspriest ir absurds," trešdienas vakarā telekanāla "Rustavi 2" ēterā sacīja ministrs.

Gruzijas puse Ukrainas pusei sniegusi visu informāciju par Saakašvili, kas Gruzijā notiesāts četrās krimināllietās un kur viņam ir piespriesti seši gadi cietumā, viņš paskaidroja.

Zalkaliani arī pauda cerību, ka Saakašvili aizturēšana negatīvi neietekmēs Gruzijas un Ukrainas attiecības.

"Kā noskaidrojies, viņš ne tikvien pārkāpis Gruzijas likumus, nelikumīgi pārkāpjot robežu, bet arī no Ukrainas izbraucis nelikumīgi," norādīja ministrs.

Saakašvili pameta Gruziju 2013.gadā, kad beidzās viņa prezidenta pilnvaru otrais termiņš. Pēdējos gadus viņš dzīvojis Ukrainā, kur ieņēmis dažādus augsta ranga amatus un pašreiz vada Ukrainas Reformu izpildkomiteju.

Saakašvili atkal ieradās Gruzijā 1.oktobrī pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā un tika aizturēts.

Viņš atrodas Rustavi pilsētas cietumā.

2018.gadā Saakašvili aizmuguriski tika notiesāts apsūdzībās par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, un viņam tika piespriests sešu gadu cietumsods. Pats 53 gadus vecais Saakašvili, kas ieguvis Ukrainas pilsonību, šīs apsūdzības noraidījis, tās dēvējot par politiski motivētām, un pēc aizturēšanas pieteicis badastreiku.

Tagad pret viņu ierosināta arī krimināllieta par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu