Kurcs paziņo par atkāpšanos no kanclera amata (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Austrijas kanclers Sebastians Kurcs
Bijušais Austrijas kanclers Sebastians Kurcs Foto: Reuters/ScanPix

Pieaugot spiedienam pēc korupcijas skandāla, kas šonedēļ izraisījis valdības krīzi, Austrijas kanclers Sebastians Kurcs sestdien paziņojis, ka atkāpjas no amata.

Televīzijā pārraidītajā paziņojumā Kurcs norādījis, ka vēlas "pavērt telpu haosa novēršanai".

"Mums nepieciešama stabilitāte," norādīja kanclers, piebilstot, ka būtu bezatbildīgi ļaut Austrijai "ieslīgt mēnešiem ilgā haosā vai strupceļā", kamēr norisinās cīņa ar pandēmiju.

Kurcs pavēstīja, ka kanclera amatam izvirzīs pašreizējo ārlietu ministru Aleksandru Šalenbergu, kamēr pats viņš saglabāšot konservatīvās Tautas partijas (OeVP) līdera krēslu un parlamenta deputāta vietu.

Vicekanclers un zaļo līderis Verners Koglers piektdien aicināja (OeVP) izvirzīt kanclera amatam kādu citu kandidātu, jo Kurcs "amatam vairs nav piemērots".

Kā ziņots, saistībā ar kādas korupcijas lietas izmeklēšanu trešdien tika veiktas kratīšanas gan Kurca birojā, gan OeVP mītnē, gan Finanšu ministrijā, gan mediju grupas "Österreich" ēkā.

Kā paziņojusi Ekonomikas un korupcijas prokuratūra (WKSTA), ir pazīmes, kas liecina, ka kopš 2016.gada aprīļa Finanšu ministrijas līdzekļi izmantoti, lai publicētu "politiski motivētas, [un] reizēm sagrozītas aptaujas," ko toreizējā ārlietu ministra Kurca interesēs veicis kāds sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums.

Kurcs noliedzis jebkādu savu vainu un sestdien atkārtoti uzsvēra, ka pret viņu vērstās apsūdzības ir "nepatiesas".

"Es spēšu to noskaidrot, esmu pārliecināts," paziņoja OeVP līderis.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu