Dažiem vakcinācijas punktiem tiks mainīta lokācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Aizej pēc vakcīnas"
"Aizej pēc vakcīnas" Foto: Māris Upenieks

Operatīvi reaģējot uz Ministru kabineta lēmumu par prasībām ārkārtējās situācijas laikā un iedzīvotāju augošo interesei saņemt vakcīnas pret Covid-19, no pirmdienas tiks paplašinātas vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas iespējas, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Viņa norādīja, ka vakcinācija tuvāk cilvēku ikdienas gaitām tirdzniecības centros tiks turpināta. Vairāki vakcinācijas punkti turpinās darbību, nemainot lokāciju, daži punkti tiks pārvietoti pie ieejas vai ārā pie tirdzniecības centriem, nodrošinot vakcināciju mobilajos punktos. Atsevišķi punkti tiks slēgti, bet tiem ir rastas alternatīvas lokācijas, kas šonedēļ arī sāks darboties.

Rīgā vakcinācijas punkti bez izmaiņām turpinās strādāt tirdzniecības centros "Galerijā Centrs", "Rīga Plaza", "Ikea", "Dole", "Sāga" un bez izmaiņām darbu turpinās arī "Top Valdlauči" vakcinācijas punkts.

Vakcinācijas punkti pie ieejas tiks pārcelti "Imanta tirgū" un "Akropolē", kurā no pirmdienas būs ne tikai āra vakcinācijas telts, bet vēlāk būs arī izvietoti mobilie punkti.

Tirdzniecības centrā "Alfa" vakcinācijas punkts 11.oktobrī nestrādās, un visi pieraksti tiks pārcelti uz Juglas medicīnas centru. No 12.oktobra sāks darboties mobilais punkts "Alfas" autostāvvietā. Pirmdien nestrādās arī "Dominā" izvietotais vakcinācijas punkts. Tā vietā no 12.oktobra būs izveidots punkts pie veikala "Maxima" tirdzniecības centra iekštelpās. Savukārt "Origo" vakcinācijas punkts iekštelpās vairs nedarbosies. Tuvākajās dienās plānots atvērt vairākus mobilos punktus Stacijas laukumā.

Vienlaikus tirdzniecības centrā "Galerija Rīga" vakcinācijas punkts tiek slēgts.

Liepājā vakcinācijas punkti bez izmaiņām turpinās strādāt Liepājas Pētertirgū, bet vakcināciju uz citām telpām pārvietos tirdzniecības centrā "XL Sala Liepāja". Par konkrētu vakcinācijas punkta atrašanos lielveikalā NVD Vakcinācijas projekta nodaļa vēl informēs.

Madonas lielveikalā "Konzums" vakcinācijas punkts 11.oktobrī nestrādās un tas tiks pārvietots uz citām telpām. Arī šajā gadījumā NVD Vakcinācijas projekta nodaļa vēl informēs par precīzu atrašanās vietu.

Savukārt Daugavpilī bez izmaiņām strādās vakcinācijas punkti "Ditto nams", "Solo centrs" un "Maxima" Strādnieku ielā. Vakcinācijas punkts "Mego" Aveņu ielā tiks pārcelts uz telpām Aveņu ielā 26.

Bez izmaiņām darbosies arī vakcinācijas punkts "Solo centrā" Cēsīs, taču no 13.oktobra tas strādās katru dienu no plkst.9 līdz 20. Ogrē vakcinācijas punkts "Ogres prestižs" darbosies kā līdz šim, Saldus "Akvārija" vakcinācijas punktu pārvietos uz citām telpām, bet Jēkabpilī vakcinācijas punkts "Sēlija" strādās kā līdz šim.

Iedzīvotāji varēs doties vakcinēties uz papildu vakcinācijas punktiem, kurus atvērs šonedēļ. No 11.oktobra poti pret Covid-19 varēs saņemt Alūksnes Kultūras centrā, Jelgavā, Zemgales olimpiskajā centrā, Ventspils vakcinācijas centrā, Lielā Dzirnavu ielā 14, Tukuma kultūras namā un Siguldas bibliotēkā. Visos jaunajos vakcinācijas punktos vakcīnu pret Covid-19 varēs saņemt ar pierakstu vai dzīvajā rindā.

Šonedēļ atvērs arī trīs vakcinācijas punktus Rīga, kā arī nedēļas laikā sāks darboties vakcinācijas centri Bauskā, Aizkrauklē, Jūrmalā, Daugavpilī, Madonā, Valmierā, Talsos un citviet.

Informācija par vakcināciju jaunizveidotajos vakcinācijas centros iedzīvotājiem būs pieejama sākot ar trešdienu, 13.oktobri. Nepieciešamības gadījumā tiks izveidoti arī mobilie vakcinācijas punkti citviet.

Vienlaikus no 1.oktobra, visi ģimenes ārsti ir iesaistījušies vakcinācijas pret Covid-19 procesā. Ģimenes ārstu iesaistei ir divas formas - vakcinācija savās praksēs vai nosūta vakcinēties uz vakcinācijas kabinetiem ārstniecības iestādēs, ar kurām konkrētā ģimenes ārsta prakse sadarbojas.

Vakcinācijas pakalpojumus var saņemt daudzās ārstniecības iestādēs Latvijā, zvanot konkrētajai iestādei. Kopā darbojas vairāk nekā 910 vakcinācijas kabineti visā Latvijā.

Savukārt pierakstu, zvanot 8989 vai autorizējoties "manavakcina.lv", var pieteikt Valmierā - Vidzemes slimnīcā un Valmieras veselības centrā, Rēzeknes slimnīcā, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, Ludzas medicīnas centrā, Jūrmalā - veselības centru apvienībā Slokas ielā 26, Jūrmalas slimnīcā, rehabilitāacijas centrā "Vaivari", Kauguru veselības centrā, Talsu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Stendes ielā 1, kā arī Saldus medicīnas centrā.

Poti pret bīstamo vīrusu varēs saņemt arī Salaspils veselības centrā, Bauskas slimnīcā, Ogres rajona slimnīcā, Olainē - SIA "OlainMed" Veselības ielā 5, Mazsalacas slimnīcā, Aizkraukles slimnīcā, Saulkrastu slimnīcā un Preiļu slimnīcā.

Tiks turpināta arī izbraukuma vakcinācija apdzīvotās vietās, kurās ir zemi vakcinācijas pret Covid-19 aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro salīdzinoši liels attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktam, kā arī senioru vakcinācija mājās, ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs visā Latvijā. No 15.oktobra sāksies izbraukuma vakcinācija Rīgā - 50 vietās 38 apkaimēs -, kuru realizēs trīs speciāli pielāgoti autobusi. Vakcinācija notiks pēc dzīvās rindas principa. Detalizēta informācija sekos tuvākajās dienās.

Uz 10.oktobri Latvijā patlaban ir pieejamas 318 654 "Pfizer-BioNTech" vakcīnas, 228 090 "Moderna" vakcīnas, 32 480 - "AstraZeneca", bet 11.oktobrī gaidāmas vēl 3510 "Pfizer-BioNTech" vakcīnas un 12.oktobrī 31 200 "Johnshon&Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu