Nedēļas nogalē sabiedriskajā transportā un tirdzniecībā konstatēti 739 Covid-19 ierobežojumu pārkāpumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Covid-19 ierobežojumu kontroles pārbaudēs sabiedriskajā transportā un tirdzniecības vietās kopumā konstatēti 739 pārkāpumi, informēja Valsts policija (VP).

Trīs dienu laikā kopumā īstenotas 1164 pārbaudes, kuru laikā konstatēti 739 pārkāpumi, kuri lielākoties saistīti ar mutes un deguna aizsega nelietošanu vai to nepareizu lietošanu. Trīs dienu laikā, kad veiktas pārbaudes kopumā sākti 84 administratīvā pārkāpuma procesi, 667 gadījumos likumsargi deva preventīvus norādījumus.

Visvairāk pārkāpumu tika konstatēti sestdien, kad tika veiktas pēkšņas pārbaudes sabiedriskajos transportos.

Policijā vērsa uzmanību, ka šādas pēkšņas pārbaudes jeb "zibakcijas" tiks veiktas arī turpmāk. Tāpat policija turpina uzraudzīt citas noteiktās drošības prasības, kas noteiktas, lai mazinātu epidemioloģiskos riskus.

Tāpat VP informēja, ka ne tikai policija, bet arī dažādu citu uzraugošo un kontrolējošo iestāžu, kas savā kompetencē veic kādas inspekcijas vai pārbaudes, ir vienojušās par efektīvāku sadarbību kontrolē.

Turpmāk katra šāda iestāde, dodoties standarta pārbaudēs, pie viena arī vērtēs noteikto ierobežojumu un drošības prasību ievērošanu. Tādējādi uzraugošās iestādes vienlaikus pārbaudīs, piemēram, to, vai pakalpojumu sniedzēji klientiem pārbauda sertifikātus, vai novērš drūzmēšanos un vai lieto sejas aizsargmaskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu