Atbalsta pārrobežu informācijas apmaiņu ar citām ES valstīm par ceļu nodevas maksāšanas pārkāpumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja uz galīgo lasījumu grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas paredz noteikt pamatprincipus, lai Latvija varētu veikt informācijas apmaiņu ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm par autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas pārkāpumiem.

Deputāti iepriekš plenārsēdē lēma atzīt grozījumus par steidzamiem, kas nozīmē, ka parlamentā tos vajadzēs izskatīt vēl tikai vienā lasījumā.

Autoceļu lietošanas nodevas likumā patlaban nav panta par pārrobežu informācijas apmaiņu par nodevas maksāšanas pārkāpumiem.

Turpmāk, lai varētu identificēt ES dalībvalsts transportlīdzekli, kuram konstatēts nodevas maksāšanas pārkāpums, un transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju, kuram jāpiemēro administratīvais sods, plānota pārrobežu informācijas apmaiņa. Tā notiktu tikai ar citu valstu kontaktpunktiem.

Latvijas kontaktpunkta funkciju transportlīdzekļu un transportlīdzekļu īpašnieku vai turētāju, attiecībā uz kuru konstatēts nodevas maksāšanas pārkāpums, datu apmaiņai pildītu Iekšlietu ministrijas informācijas centrs. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija būs līdzatbildīgā iestāde transportlīdzekļu reģistrācijas datu apmaiņas tehnisko jautājumu risināšanā.

Tikmēr Valsts policija ar kontaktpunkta starpniecību būs tiesīga pieprasīt citas ES dalībvalsts transportlīdzekļu reģistrācijas datus par transportlīdzekli un tā īpašnieku vai turētāju, kas nepieciešami lēmuma par administratīvo sodu pieņemšanai.

Tāpat līdz ar izmaiņām plānots noteikt, ka citā ES dalībvalstī reģistrēta transportlīdzekļa, ar kuru izdarīts nodevas maksāšanas pārkāpums, īpašnieku vai turētāju par izdarīto nodevas maksāšanas pārkāpumu būs jāinformē valodā, kas lietota transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā vai transportlīdzekļa reģistrācijas datos, vai vienā no valsts, kurā reģistrēts minētais transportlīdzeklis, oficiālajām valodām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu