"Novira Plaza" arhitekte: Izmantosim modernus risinājumus, lai atvieglotu intensīvo gājēju plūsmu Rīgas centrā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jaunais projekts "Novira Plaza" atradīsies pašā Rīgas centrā, Marijas ielā 2A. Ņemot vērā atrašanās vietu, Latvijas arhitektu komanda Daces Putniņas vadībā pievērsa pastiprinātu uzmanību tam, lai jaunā ēka organiski iekļautos Rīgas vēsturiskajā centrā un lai tiktu nodrošināta maksimāli ērta gājēju kustība.

"Tā kā blakus ir viens no intensīvākajiem Rīgas krustojumiem, kuru dienā šķērso pat līdz 50 tūkstošiem cilvēku, veltījām ļoti daudz laika, lai pārdomātu risinājumus ērtai gājēju kustībai. Pirmkārt, bija svarīgi nodrošināt maksimāli viegli caurstaigājamu zonu gājēju plūsmai virzienā no Centrālās stacijas uz Merķeļa ielu, tādēļ sarkanajai ķieģeļu ēkai būs pārkare divu stāvu augstumā un zem tās - ārtelpa gājējiem. Otrs punkts, kam pievērsām pastiprinātu uzmanību, bija sabiedriskā transporta pieturvietas Satekles ielā. Tā kā šī zona ir pietiekami šaura, mēs nolēmām to paplašināt, veidojot pasāžu divu stāvu augstumā, tā Satekles ielas pusē izveidojot kolonādi gājējiem," par projekta izstrādes procesu stāsta SIA "BB Studija" vadošā arhitekte Dace Putniņa.

Foto: Publicitātes foto

"Svarīgi bija panākt, lai jaunā ēka organiski iekļautos Rīgas vēsturiskajā centrā. Tā kā konkrētais zemes gabals ir ļoti izstiepts - fasādes fronte ir aptuveni 200 metrus gara - tika nolemts par labu trim vizuāli atšķirīgām ēkām, lai projekts nebūtu tik monolīts," papildina D.Putniņa.

"Manuprāt, būtiskākā jaunā biroju centra priekšrocība ir tieši izcilā atrašanās vieta, kas jau tagad sasniedzama ar praktiski jebkuru transportu, turklāt nākotnē šeit atradīsies arī Rail Baltica stacija. Un skats pa logu solās būt brīnišķīgs," stāsta D.Putniņa, "biroju centram būs divi plaši ieejas vestibili, 7.stāva birojiem būs arī terases, savukārt ēku konstrukcijas tiks veidotas tā, lai tās var viegli pārplānot un pielāgot nomnieku vēlmēm. Divos pazemes stāvos būs autostāvvieta aptuveni 200 automašīnām, kas pilsētas centrā ir būtisks faktors."

Foto: Publicitātes foto

"No Marijas ielas puses būs iekšpagalms, kurā liels akcents tiks likts uz vīteņaugiem. Apzaļumošana tiks izmantota arī 1.stāva labiekārtojumā - gājēju kolonādē izvietosim zaļo augu un puķu apstādījumu kastes, lai ienestu mazliet vairāk dabas vēsturiskajā centrā, mazliet vairāk dzīvības pilsētas akmeņos," piebilst D.Putniņa.

"Novira Plaza" būs ilgtspējīgs, energoefektīvs un mūsdienīgs A klases biroju centrs, kurā tiks investēti vairāk nekā 55 miljonus eiro. Projekts tiks pabeigts līdz 2023.gada jūnijam. 65% jaunā projekta akciju pieder Lietuvas investīciju fondam "Evernord Real Estate Fund III", savukārt 35% pieder nekustamo īpašumu attīstītājam "Novira Capital".

Foto: Publicitātes foto

"Novira Capital" projektu vadītājs Undalgs Mētra tic, ka nākotnē šajā vietā koncentrēsies Rīgas pilsētas biznesa vide: "Šī vieta Satekles ielā, kas ietilpst lielākajā Latvijas sabiedriskā transporta krustpunktā, mums šķiet ļoti simboliska. Mēs to redzam kā vietu, kur "kopā satecēs" jeb satiksies cilvēki, idejas, uzņēmumi no Rīgas, Latvijas, Baltijas un Eiropas."

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu