Volvo Trucks autonomais kravas auto varētu būt gatavs jau 2023. gadā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volvo VNL
Volvo VNL Foto: Volvo Trucks

Volvo Trucks Amerikas nodaļa sadarbībā ar autonomās vadības tehnoloģiju izstrādātāju Aurora plāno līdz 2023. gadam sagatavot kravas automobili, kas spēj ceļu meklēt un atrast pats.

Abi uzņēmumi par sadarbību paziņoja jau Volvo 2021. gada pavasarī. Šīs sadarbības pirmais rezultāts nu ir prezentēts, un tas ir Volvo VNL 760, kas aprīkots ar atbilstošām Aurora tehnoloģijām.

Uzņēmumu Aurora 2016. gadā ASV nodibināja vadošie autonomās braukšanas tehnoloģiju izstrādātāji Google, Tesla un Uber, un saskaņā ar pašu sniegto informāciju tagad šajā firmā strādā vairāk nekā 16 000 cilvēku.

Volvo VNL
Volvo VNL Foto: Volvo Trucks

Aurora izstrādā no platformas neatkarīgu tehnoloģiju bāzi, ar kuru automašīnas, mikroautobusi un pat smagās kravas automašīnas var braukt autonomi, izmantojot kameras, lidara un radara sensoru kombināciju.

Sērijveida ražošana iespējama jau 2023. gadā

Volvo šajā projektā piedalās ar tālbraucēju kravas auto VNL 760, kas ir ražotāja flagmanis ASV. VNL 760 ir vilcējs ar 4,46 kvadrātmetrus plašu (1,83 metrus gara un 2,44 metrus plata) dzīvojamo telpu kabīnē. Volvo VNL 760 ir jaunākās paaudzes sešu cilindru dīzeļdzinējs ar 455 ZS un 2522 Nm.

Volvo VNL
Volvo VNL Foto: Volvo Trucks

Šobrīd norisinās Aurora tehnoloģiju izmēģinājumi, lai perspektīvā minētais Volvo Trucks kravas auto jau rūpnīcā varētu tikt apgādāts ar autonomās braukšanas sistēmu. Tā pamatā iecerēta kā šofera atslogotājs taisnos, vienmuļos šoseju posmos, kur stundām ilga, monotona braukšana ir sevišķi nogurdinoša.

Pēc Paccar (tas izveidots, apvienojoties  Peterbilt un Kenworth) Volvo ir nākamais lielo komercauto partneris topošajā augsto tehnoloģiju kompānijā Aurora Innovations. Mērķis ir integrēt tehnoloģijas autonomai braukšanai tieši kravas automašīnu sērijveida ražošanā, lai pašpiedziņas kravas automašīnas braukšanu gan atvieglotu, gan padarītu drošāku.

Volvo VNL
Volvo VNL Foto: Volvo Trucks
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu