RSU aicina skolu pedagogus uz ikrudens pilnveides lekcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Stradiņa universitātes ēka.
Rīgas Stradiņa universitātes ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamnedēļ sāksies Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) sāks ikgadējās rudens pilnveides lekcijas, kurās aicina piedalīties skolu pedagogus, informēja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Seminārs noritēs tiešsaistē, un aptvers tādas tēmas kā digitāli rīki aizraujošam grupu darbam, ceļš uz veiksmīgu paaudžu mijiedarbību, galvassāpju atpazīšana un novēršana, skolotāju, skolēnu un vecāku tiesības un pienākumi izglītības procesā, kā arī radošas pašpalīdzības metodes izdegušiem pedagogiem.

Pasākums noritēs ceturtdien, 21.oktobrī, no plkst.10.40 līdz plkst.16.40. Par dalību šajā bezmaksas seminārā pedagogi saņems RSU apliecinājumu.

RSU studiju prorektore profesore Tatjana Koķe, kura atklās šo pasākumu, skaidroja, ka izglītības procesa nepārtrauktības nodrošināšana šajos sarežģītajos apstākļos no pedagogiem ir prasījusi daudz. "Taču, neskatoties uz sarežģījumiem, tas izdevies ļoti labi - RSU studentu saimei šoruden pievienojās ap 2000 lieliski sagatavoti pirmkursnieki, kuru sniegums centralizētajos eksāmenos bija vidēji 78% un kuri izturēja nopietnu uzņemšanas konkursu," viņa piebilda,

Koķe atzīmēja, ka atvērtās lekcijas, kurās ar zināšanām dalās augstskolas pedagoģijas eksperti, ārsti-psihoterapeiti, farmaceiti, juristi un mākslas terapeiti, ir RSU "paldies" skolām.

Atvērtās lekcijas skolotājiem plkst.11 ievadīs RSU Pedagoģiskās izaugsmes centra inovāciju vadītājs Raimonds Strods, stāstot par interaktīvo platformu "Miro" - digitālu rīku aizraujošam attālinātam grupu darbam. Grupu darbs ir vērtīgs ne tikai, lai mācīšanās procesu padarītu aktīvāku, iesaistošāku, pielietotu iegūtās zināšanas un pilnveidotu sadarbības prasmes, bet arī lai risinātu sarežģītākas pakāpes uzdevumus.

Lekcijā "Dažādu paaudžu veiksmīgas mijiedarbības atslēga" plkst.12 ārsts-psihoterapeits, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētājs Artūrs Miksons pievērsīsies allaž aktuālajam jautājumam - kā savstarpēji sarunāties un sadarboties dažāda vecuma cilvēkiem. Lektoram ir plaša pieredze gan kā mācībspēkam, gan klīniskajā darbā ar pacientiem.

Galvassāpes pandēmijas laikā kļuvušas par arvien izplatītāku ikdienas pavadoni. Kā tās atpazīt un kā rīkoties, saskaroties ar galvassāpēm - šo tēmu ar pedagogiem pārrunās RSU Farmācijas ķīmijas katedras docētāja farmaceite Anna Gavrilova lekcijā plkst.13.

Plkst.14.15 ar lekciju "Skolēnu pienākumi no juridiskā skatpunkta: kā tos skolēniem skaidrot?" uzstāsies zvērināta advokāte, RSU docente Karina Palkova un RSU lektors Juris Zīvarts. Sarunā ar pedagogiem juristi skars ne tikai skolēnu, bet arī vecāku tiesības un pienākumus izglītības procesā, skatot arī izaicinājumus, ar kuriem pedagogi varētu saskarties gan pandēmijas laikā, gan pēc tās.

Atvērtās lekcijas skolotājiem plkst.15.15 noslēgs mākslas terapeites, RSU docētājas Elīna Akmane un Ilze Plūme, runājot par radošām pašpalīdzības metodēm, saskaroties ar izdegšanu. Kā norāda speciālistes, radošums var palīdzēt atbrīvot un izreaģēt emocijas, pārvarēt grūtības un risināt problēmas, ietekmējot ne tikai pedagoga emocionālo veselību, bet arī profesionālo un citu dzīves jomu efektivitāti.

Reģistrēšanās iespējama RSU mājaslapā "www.rsu.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu