Rokgrupa "Inokentijs Mārpls" izdod jaunu albumu "Kauliņi ir mesti" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Inokentijs Mārpls"
"Inokentijs Mārpls" Foto: publicitātes

Šonedēļ dienasgaismu ieraudzīs pankroka grupas "Inokentijs Mārpls" jaunākais albums, kura nosaukums ir "Kauliņi ir mesti", un piektdien, 22. oktobrī, paredzēts tā prezentācijas koncerts.

“Kauliņi ir mesti” ir rokgrupas sestais studijas albums, un tajā iekļautas divpadsmit gan jaunas, gan vecākas dziesmas. Vairums kompozīciju sacerētas pēdējo gadu laikā, bet albumā atrodami arī divi skaņdarbi no 1980. gadiem, kas nu transformējušies mūsdienīgākā skanējumā.

Līdzās grupas oriģinālkompozīcijām albumā ietverta arī krievu rokgrupas “Kino” līdera Viktora Coja dziesmas “Māte anarhija” kaverversija, kā arī dziesma “Izdzītais” ar dziesminieka Imanta Dakša tekstu, kas pirmo reizi tika izdota mūzikas izlasē “Skalbe. Dzirnavās”.

“Albuma noskaņa ieturēta plus mīnus klasiskajā “mārplībā”,” saka rokgrupas līderis Dambis. “Albumā galvenokārt runāts par nāvi, dzīvniekiem, meitenēm, sociālpolitiku un citām aktuālām tēmām”. Gandrīz visās dziesmās basu iespēlēja Skrips. Pēc viņa došanās mūžībā kā basists albumā ierakstā un koncertos tika pieaicināts Renarts Braufmanis.”

Dziesmas ierakstītas pie Ģirta Laumaņa (Lomix) “Hodila Rec” un viena – pie Jāņa Dubava. Atsevišķi instrumenti rakstīti pie Mārtiņa Burkevica, Ginta Lundberga un Uģa Vītiņa.

Albuma noformējumā izmantoti grupas līdera Dambja zīmējumi, kā arī nu jau mūžībā aizgājušā Skripa zīmējumi.

Inokentijs Mārpls "Kauliņi ir mesti"
Inokentijs Mārpls "Kauliņi ir mesti" Foto: publicitātes

Albuma “Kauliņi ir mesti” raudzības notiks piektdien, 22. oktobrī, mākslas centrā “Noass”, AB dambī 2, un par iesildītājiem uzaicināta jaunā pankgrupa “ŠŅK”, kurā meitenes pārstāv trīs ceturtdaļas no sastāva. Sākums būs plkst. 18:00.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu