Birkavs: Šīs valdības lielākā problēma ir nespēja komunicēt (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjera Krišjāņa Kariņa vadītās valdības lielākā problēma ir nespēja komunicēt, Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" norādīja politiķis un kādreizējais ministru prezidents Valdis Birkavs.

Komentējot pašreizējo situāciju saistībā ar koronavīrusa izplatību Latvijā, Birkavs sacīja, ka "mēs nevis gandrīz stāvam kraujas malā, bet gandrīz divus gadus neapzināti ejam uz to".

"Visas pasaules valdības ir pieļāvušas visdažādākās kļūdas, ir mācījušās, atradušas variantus, panākušas rezultātus. Mēs esam gājuši nepārdomāti, nemācoties no citiem," tā Birkavs. Viņa ieskatā valdībai acīmredzami nav ne drosmes, ne kompetences atrisināt jautājumus tā, lai sabiedrībai rastos uzticība. Birkavs arīdzan kritiski izteicās par tieslietu ministra Jāņa Bordāna rosinājumu krīzes vadības grožus nodot ekspertiem no bruņotajiem spēkiem.

"Kad jebkura valdība sāk iesaistīt spēka struktūras - tā ir pirmā pazīme, ka lietas nav kārtībā," sacīja Birkavs.

Lūgts komentēt Egila Levita darbu prezidenta amatā, Birkavs sacīja, ka diemžēl cerības, ko viņš licis uz Levitu kā valsts galvu, nav attaisnojušās. "Viņam patīk intelektuāli iedziļināties jautājumos, viņam ir savs stils – tas nav tas stils, ko cilvēki gaida no prezidenta," pauda politiķis.

Tāpat viņš pauda atbalstu pieejai krīzes risināšanā komunicēt ar sabiedrību ne tikai valsts valodā, bet indivīda dzimtajā valodā. Jau vēstīts, ka rosinājums izsūtīt informatīvas vēstules krievu valodā šodien valdībā neguva atbalstu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu