Tukumā jaunieši saņem sodu par pulcēšanos dzīvoklī komandantstundas laikā (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija mājsēdes kontroles reidā
Policija mājsēdes kontroles reidā Foto: kadrs no video

Ceturtdien Tukumā kāda jauniešu kompānija pārkāpusi pašlaik spēkā esošo aizliegumu par privātu pulcēšanos, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā.

Sākotnējā informācija liecina, ka kādā Strēlnieku ielas namā Tukumā dzīvoklī atradušies jaunieši no vairākām mājsaimniecībām, pārkāpjot aizliegumu par privātu pulcēšanos. Par pārkāpumu personām noformēti administratīvā pārkāpuma procesi.

Dolgā arī informēja, ka komandantstundas laikā Zemgalē pārbaudītas 684 personas, no kurām 582 bija pašapliecinājumi. Desmit gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi, bet 82 gadījumos - sniegti preventīvi norādījumi.

Mājsēdes kontroles pasākumu laikā VP Zemgales reģiona pārvaldē kopumā iesaistīts 91 darbinieks un 30 dienesta transportlīdzekļi.

Jau ziņots, ka pirmajā mājsēdes dienā kopumā deviņu stundu laikā pārbaudītas 4789 personas, no tām 4097 personām bijuši aizpildīti apliecinājumi. Nakts laikā likumsargi sāka 228 administratīvā pārkāpuma procesus par noteikto ierobežojumu neievērošanu, bet 707 gadījumos deva preventīvus norādījumus.

Tāpat konstatēti vēl vismaz 35 pārkāpumi, kuros vēl tikai lems par administratīvā procesa sākšanu.

Jau vēstīts, ka ceturtdien plkst.20 sākās pirmais Covid-19 dēļ noteiktais mājsēdes vakars, kad dzīvesvietu nakts laikā var pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos. Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā šāda mājsēde būs jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst.20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu, kas ir pieejams VP mājaslapā.

Pašapliecinājumu var aizpildīt rakstiski brīvā formā, proti, drukātā formātā gan uz mājaslapā norādīta veidlapas parauga, gan pēc minētā piemēra uz baltas lapas, vai elektroniski savā viedierīcē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu