Ukrainas nacionālā varone Nadija Savčenko pieķerta ar viltotu sertifikātu (3)

Par šo pārkāpumu draud līdz diviem galdiem ilgs cietumsods
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Bijusī Ukrainas armijas pilote un nacionālā varone Nadija Savčenko pieķerta ar viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.

40 gadus vecā Savčenko un viņas māsa atgriezās Ukrainā ar lidmašīnu no Turcijas, kad tika pieķertas ar viltotiem sertifikātiem. Viņām abām tagad draud līdz diviem galdiem ilgs cietumsods par šo pārkāpumu.

Ukrainā personām ar vakcinācijas sertifikātu nav jāievēro karantīna pēc iebraukšanas valstī.

Ukrainā piektdien otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels jauno Covid-19 gadījumu un Covid-19 upuru skaits, un Kijeva gatavojas atkal ieviest stingrākus ierobežojumus.

Valstī ar aptuveni 41 miljonu iedzīvotāju diennakts laikā reģistrēti 23 785 jauni inficēšanās gadījumi. No Covid-19 miruši 614 cilvēki, liecina valdības publiskotie dati.

Ukrainā pieejamas četras vakcīnas, arī "AstraZeneca", "Pfizer" un "Moderna", tomēr tikai 19% ukraiņu ir pilnībā vakcinēti, liecina oficiālās aplēses.

Cilvēku vēlme vakcinēties nav liela un vakcinācijas kampaņu apgrūtinājusi arī viltotu vakcinācijas un testu sertifikātu izplatīšanās.

Toreizējo Ukrainas armijas helikoptera piloti Savčenko 2014.gadā sagūstīja Krievijas finansēto teroristu bandu kaujinieki Ukrainas austrumos.

Viņa tika izvesta uz Krievijas teritoriju, kur Savčenko izvirzīja apsūdzības slepkavībā, vainojot viņu divu Krievijas valsts televīzijas žurnālistu nāvē apšaudē Ukrainas austrumos. Krievijas tiesa viņai piesprieda 22 gadu cietumsodu.

Atrodoties ieslodzījumā Krievijā, Savčenko kļuva par simbolu Ukrainas cīņai pret Krievijas agresiju un neklātienē tika ievēlēta par Ukrainas parlamenta deputāti. 2016.gadā viņa tika apmainīta pret diviem Krievijas karavīriem un atgriezās Ukrainā.

Tomēr pēc šīs atbrīvošanas Savčenko strauji zaudēja "politiskā zvaigznes" statusu. Ieņemot toreizējam Ukrainas prezidentam Petro Porošenko pretēju nostāju, viņa pauda atbalstu tiešām sarunām ar Krievijas atbalstītajām bandām Austrumukrainā, kā arī apsūdzēja Porošenko valdību korupcijā un nekompetencē.

Savčenko arī izteicās, ka Ukrainai vajadzētu mīkstināt savas pretenzijas uz Krievijas anektētās Krimas pussalas atgūšanu apmaiņā pret kontroles atgūšanu pār okupēto Donbasa reģionu. Viņa arī bez valdības pilnvarojama apmeklēja okupētās teritorijas un tur tikās ar teroristu bandu vadoņiem.

2018.gada martā Savčenko tika aizturēta un apsūdzēta par uzbrukuma plānošanu parlamentam, kurā tiktu lietotas rokas granātas un automātiskie ieroči. Viņa noraidīja šīs apsūdzības un nosauca tās par Porošenko mēģinājumu atbrīvoties no spēcīgas sāncenses.

2019.gada aprīlī viņa tika atbrīvota no apcietinājuma.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu