Bijušais Džuliāni kompanjons atzīts par vainīgu nelikumīgā kampaņas finansēšanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ļevs Parnass
Ļevs Parnass Foto: Reuters/ScanPix

ASV eksprezidenta Donalda Trampa bijušā personīgā advokāta Rūdija Džuliāni kādreizējais kompanjons Ļevs Parnass piektdien ASV federālajā tiesā tika atzīts par vainīgu vēlēšanu kampaņas finansēšanas likumu pārkāpšanā, kas notikusi ASV Kongresa starpvēlēšanās 2018.gadā.

Ukrainā dzimušais naturalizētais ASV pilsonis Parnass 2019.gada oktobrī tika aizturēts Vašingtonas lidostā saistībā ar apsūdzībām par kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

Parnasa aizturēšana notika laikā, kad pret Trampu un viņa sabiedrotajiem, tostarp Džuliāni, notika izmeklēšana par mēģinājumiem izdarīt spiedienu uz Ukrainas amatpersonām ar mērķi iegūt kompromitējošu informāciju par Džo Baidenu. Šī izmeklēšana noveda līdz pirmajai Trampa impīčmenta prāvai, kurā viņu attaisnoja republikāņu kontrolētais Senāts.

Federālā zvērināto tiesa Manhetenā piektdien konstatēja, ka Parnass un viņa kompanjons Andrejs Kukuškins "sazvērējās manipulēt ar ASV politisko sistēmu sava finansiālā labuma dēļ".

"Lai gūtu ietekmi pār amerikāņu politiķiem un kandidātiem, viņi nelikumīgi iepludināja ārvalstu naudu 2018.gada starpvēlēšanās, cerot gūt milzu peļņu marihuānas biznesā."

Parnass, kurš neatzina savu vainu, tika apsūdzēts par reālās izcelsmes slēpšanu ziedojumiem, ar kuriem viņš atbalstīja vairākus kandidātus ASV vietējās un federālās vēlēšanās 2018.gadā. Starp tiem bija 325 000 ASV dolāru ziedojums politiskajai organizācijai "America First Action", kas atbalstīja Trampu.

Prokurori arī apgalvoja, ka daži no Parnasa ziedojumiem republikāņu kampaņām Nevadas štatā patiesībā esot saņemti no kāda Krievijas uzņēmēja. Tādējādi ticis pārkāpts aizliegums saņemt vēlēšanu finansējumu no ārvalstu pilsoņiem.

Parnass un Kukuškins piektdien atradās brīvībā, gaidot tiesas spriedumu par sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu